Trnavské rybníky
reklama

OCHUTNAJTE: Scískanice či zemiakové tašky inak

SERVIS - Recepty | 4.5.2013, 10.00, prispievatelia

Prababička robievala tašky v sobotu k fazuľovej polievke. Nič lepšie som si vtedy nevedela na obed predstaviť.

OCHUTNAJTE: Scískanice či zemiakové tašky inak

Tradičná pečená špecialita získala osvedčenie o zápise ochrannej známky v Úrade priemyselného vlastníctva. Zaradila sa k slovenskému oštiepku či skalickému trdelníku.

reklama

 

Potom som ich pár rokov nejedla. Pripomenuli mi ich až Keramické trhy v Pezinku, kde ich ponúkali ženy z Dubovej ako scískanice. Sú to vlastne poskladané tašky, a tašky sú vlastne upečené lokše.

 

Na cesto potrebujeme 2 kg deň vopred uvarených zemiakov v šupke. Postrúhame ich najemno a na doske zmiešame so soľou, mletým čiernym korením a 500-700 g hladkej múky, podľa toho, koľko zemiaky prijmú.

 

Cesto rozdelíme na viac dielikov, každý vyvaľkáme na tenkú placku. Potrieme škvarkovou alebo husacou masťou, zvinieme a konce zahneme k sebe a stisneme – sciskneme. Na plechu potrieme povrchu zase masťou a pečieme do zlata.

reklama

 
Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama