Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Baklažán vo vražedne dobrej kombinácii

SERVIS - Recepty | 20.6.2014, 13.37, prispievatelia

Kuracie prsia, baklažán, mozzarela, pár ďalších ingrediencií a na svete je chutná letná večera. Podávame na terase, pri západe slnka, s pečenými zemiakmi a dobrým vínom. :)

RECEPT NA VÍKEND: Baklažán vo vražedne dobrej kombinácii

Foto: k a m

reklama

 

Jeden baklažán nakrájame na kolieska, osolíme, aby sa "vypotil" a necháme odstáť asi 15 minút. Kuracie prsia (asi 600 až 700 g) umyjeme, osušíme a trochu naklepeme.

 

Osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a na troche oleja krátko osmažíme z oboch strán. Vyberieme z panvice a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Polejeme trochou šľahačkovej smotany, ale nemusíme.

 

Na to príde vrstva baklažánových koliesok, ktoré sme predtým poutierali od soli a šťavy a opiekli nasucho na panvici. Rovnomerne potrieme bazalkovým pestom. Ak nemáme, môže byť aj nasekaná čerstvá bazalka.

reklama

 

Poukladáme plátky mozzarely a dáme piecť do vyhriatej rúry. Chvíľu pred dokončením posypeme parmezánom a zapečieme do zlatista. Na vrchu by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.

 

Dobrú chuť!
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama