Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Chrumkavý dezert plný ovocia

SERVIS - Recepty | 4.7.2014, 12.57, prispievatelia

Čo s ríbezľami, egrešmi, višňami, malinami a ďalšími záhradnými dobrotami, keď ich máte príliš málo na zaváranie, ale nestíhate ich jesť za čerstva?

RECEPT NA VÍKEND: Chrumkavý dezert plný ovocia

Foto: k a m

reklama

 

Do koláča s nimi! Najlepšie do takého, aby sa minulo čo najviac ovocia. A na to je ideálny dezert crumble, v podstate len čisté ovocie s chrumkavou posýpkou.


Ako na to? Ovocie očistíme, ak treba nakrájame, podľa potreby osladíme a tri až päť minút prikryté dusíme na miernom ohni. Premiešame s dvomi polievkovými lyžicami maizeny a vylejeme do zapekacej nádoby. Mastiť ju netreba.

 

Potom si pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo, asi 70 g, rukami zmiešame so 70 g hladkej múky a rovnakým množstvom práškového cukru.

reklama

 

Pridáme 2 až 3 lyžice ovsených vločiek a rovnomerne posypeme povrch ovocia. Vložíme do rúry a pečieme, kým posýpka nie je zlatistá. Podávame najlepšie teplé, s vanilkovou zmrzlinou.


Crumble môžete urobiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia. Vždy bude iné a po každé chutné.

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama