Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Jablkovo-orechový biskvit voní Vianocami

SERVIS - Recepty | 4.12.2015, 13.00, prispievatelia

Tento krehký a vláčny koláčik vonia ako Vianoce, preto je na čas adventu ako stvorený. Dajte si k nemu šálku čaju, alebo ešte lepšie vareného vína, a vychutnajte si decembrové popoludnie.

RECEPT NA VÍKEND: Jablkovo-orechový biskvit voní Vianocami

Vyzerá to skvele a ešte lepšie chutí. Foto: k a m

Príprava je veľmi jednoduchá. Potrebujeme 5 celých vajec, ktoré rozbijeme a pridáme do nich 5 lyžíc krupicového cukru. Vyšľaháme do bielej nadýchanej hmoty.

 

Potom opatrne ručne vmiešame 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, jednu po druhej. Pridáme 1 vanilkový cukor a 1 prášok do perníka, potom dve hrste nasekaných orechov a asi pol kila nahrubo nastrúhaných jabĺk.

 

Všetko robíme veľmi zľahka. Môžeme pridať aj lyžicu kakaa alebo prepláchnuté hrozienka. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a zarovnáme.

 

Dáme piecť do vyhriatej rúry, najskôr na 200°, po desiatich minútach znížime teplotu na 180. Celkovo pečieme asi 40 minút.

 

Po čiastočnom vychladnutí natrieme džemom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Keď stuhne, krájame a podávame.

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama