Hľadáte chutnú a čerstvú rybu na Vianoce? Predajňa v Kamenáči bude otvorená aj v sobotu
AKTUALITY - Trnava | 22.12.2016, 13.29, reklamný článok
Ešte ste nestihli kúpiť rybu na štredrovečerný stôl a nechce sa vám strácať čas v nákupnom centre? V predajni v Kamenáči naďalej prebieha predaj kaprov z trnavských rybníkov. Zároveň tu máte záruku čerstvosti a kvality.
Ilustračné foto: Vladimír Kampf
Okrem kaprov majú v týchto dňoch k dispozícii aj pstruhov, jeseterov či amurov. Priamo v predajni vám ich na požiadanie pripravia na kuchynskú úpravu.
Predajňa je otvorená vo štvrtok a piatok od 7.00 do 21.00 (bežne do 18.00, teraz výnimočne predĺžený čas) a dokonca aj na Štedrý deň do 12.00.
Ako si vybrať správneho kapra?
Skúsení rybári vravia, že najlepší je aspoň trojkilový kapor. Pri váhovo menšom hrozí, že sa človek pri vianočnej večeri môže potrápiť s kosťami.
Podľa Františka Porkerta, konateľa budmerickej Agrofarmy, ktorá má vo vlastníctve aj rybníky v trnavskom Kamenáči, je pre starších občanov a deti najvhodnejší kapor, ktorý má asi štyri kilogramy.
„Takáto ryba má už pevné kosti, dajú sa dobre oddeliť a teda nehrozí problém pri konzumácii,“ hovorí Porkert.
„V našich rybníkoch prikrmujeme ryby pšenicou, nie olejninami, aj preto nemajú mastné mäso a nezapáchajú. I to je dôvod, prečo sa netreba báť ani hmotnostne väčšej ryby,“ vraví.
„Výhodou je, že naše ryby netreba nikam zdĺhavo transportovať. Človek má záruku, že to čo kupuje, je naozaj čerstvé,“ dodáva Porkert.