Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 24.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/14673-recept-na-vikend-poctive-tiramisu-zachuti-kazdemu/recept-na-vikend-poctive-tiramisu-zachuti-kazdemu/
Keď čakáte návštevu a chcete ponúknuť niečo naozaj veľmi dobré, tiramisu nikdy nesklame. Je síce dosť kalorické, ale tá chuť za to stojí.
Foto: k a m
Najskôr si uvaríme silné espreso, asi dvojdecové, a rozpustíme v ňom 50 gramov trstinového alebo obyčajného cukru. Primiešame 0,4-ku amareta a necháme vychladnúť.
Dva źĺtky zmiešame s ďalším 0,4 dl amaretta a 60 g práškového cukru. Šľaháme metličkou nad parou pár minút, kým sa cukor nerozpustí, ale pozor, aby nám nevznikla praženica.
Tiež necháme vychladnúť. Pol kila mascarpone rozmiešame s 300 g kyslej smotany a žĺtkovou hmotou. Piškótami vyložíme dno jenskej misy alebo otváracej tortovej formy. Pokvapkáme ich rovnomerne polovicou kávy.
Na to natrieme polovicu krému. Opäť poukladáme piškóty a pokvapkáme zvyškom kávy. Natrieme zvyšok krému, zarovnáme a posypeme kakaom. A dáme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc, aby sa chute spojili.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk
prispievatelia | 16.11.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk