OCHUTNAJTE: Slivky v župane alebo prosciutto na dva spôsoby

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 20.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/10106-ochutnajte-slivky-v-zupane-alebo-prosciutto-na-dva-sposoby/ochutnajte-slivky-v-zupane-alebo-prosciutto-na-dva-sposoby/

Veľa ľudí odradí jesť sladkú sušenú slivku so slanou šunkou. Opekaním sa ich chute prepoja, alebo dokonale spoja.

Predjedlo vyzerá aj chutí rovnako fantasticky.

 

Pre jednu osobu potrebujem tri až päť sušených sliviek. Opláchnem si ich, osuším. Prosciutto rozkrojím pozdĺžne na tri tenké pásiky. Jednu slivku omotám jedným pásikom.


Poukladám ich na teflónovú panvicu a dve minútky ich opečiem z každej strany. Podávam ich s nivovou omáčkou a opečenou bagetkou ako predjedlo alebo chuťovku k vínu.


Na studené predjedlo pokrájam peknú pevnú paradajku na kolieska. Pokladiem na ne kolieska mozzarelly, na ne dám zmotaný kúsok sušenej šunky, vložím doň ešte hoblinku parmezánu a lístok rukoly. Jemne pokvapkám olivovým olejom. Ako príloha je rovnako vhodná opečená bagetka.


Tex a foto: julka

prispievatelia | 20.4.2013 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk