RECEPT NA VÍKEND: Voňavá večera – pečená panenka s cviklou

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 29.3.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/12653-recept-na-vikend-vonava-vecera--pecena-panenka-s-cviklou/recept-na-vikend-vonava-vecera--pecena-panenka-s-cviklou/

Ak chcete schudnúť, vypusťte klasické prílohy typu ryža a zemiaky. Radšej ich nahraďte zeleninou. Taká cvikla je nielen zdravá, ale navyše zasýti.

No nevyzerá to fantasticky? Foto: k a m

 

Mnohí z nás ju poznajú len nakrájanú na kocky a sterilizovanú. To je škoda, lebo sú oveľa lepšie spôsoby prípravy. Napríklad upiecť ju.


Pre dve osoby si pripravíme 1 bravčovú sviečkovicu, alias panenku, 3 až 4 cvikle, dve cibule a 5 strúčikov cesnaku. Panenku nakrájame na medailóniky a jemne naklepeme. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.


Cviklu olúpeme a nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, rovnako aj cibule. Spolu s cesnakom poukladáme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Na vrch položíme dve vetvičky rozmarínu alebo tymiánu.

 

Pokvapkáme balsamicom, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme aspoň hodinu, no radšej hodinu a štvrť, a občas premiešame.
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 7.3.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk