RECEPT NA VÍKEND: Zhoďte kilá s pestrofarebnou plnenou tekvicou

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 24.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/12836-recept-na-vikend-zhodte-kila-s-pestrofarebnou-plnenou-tekvicou/recept-na-vikend-zhodte-kila-s-pestrofarebnou-plnenou-tekvicou/

Toto jedlo je zdravé, nízkokalorické a pomerne sýte. Ak sa stále snažíte zhodiť povianočné kilá, je to ideálny ľahký obed či večera.

Chutí to ešte lepšie ako vyzerá. Foto: kam


Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice a vydlabeme. Jednu cibuľu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji a pridáme nakrájané umyté a očistené šampiňóny, asi sedem kusov.

 

Restujeme a potom pridáme na kúsky nakrájanú vydlabanú dužinu (len tú tvrdšiu časť bez jadierok a vlákien), dve pokrájané paradajky a hrsť baby špenátu. Ak nemáme, môžeme ho nahradiť medvedím cesnakom, ktorého je teraz všade veľa.


Ochutíme soľou, korením, cesnakom, podlejem troškou bieleho vína a dusíme. Polovice tekvíc dáme do vymastenej zapekacej nádoby, posolíme a posypeme grilovacím korením.

 

Naplníme ich zeleninovou zmesou, prikryjeme alobalom a pečieme asi trištvrte hodinu na 180 – 200°C. Chvíľu pred koncom posypeme strúhaným syrom.
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 28.3.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk