RECEPT NA VÍKEND: Soté po taliansky nikdy nesklame

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 24.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/12899-recept-na-vikend-sote-po-taliansky-nikdy-nesklame/recept-na-vikend-sote-po-taliansky-nikdy-nesklame/

Kombinácia talianskych chutí bazalka + paradajka + syr nikdy nesklame a dá sa použiť na čokoľvek. S kuracím mäskom je priam neodolateľná.

Foto: kam

 

Najskôr si nakrájame jednu červenú a jednu bielu cibuľu. Nie na kocky, ale pre zmenu na kolieska.

 

Opražíme ich na oleji a pridáme 300 g kuracieho mäsa nakrájaného na slížiky. Predtým ho nezabudneme osoliť a okoreniť. Restujeme zo všetkých strán do biela.

 

Pridáme dve nakrájané paradajky, prelisovaný strúčik cesnaku a dve lyžice bazalkového pesta.

 

Dusíme pod pokrievkou a pred dokončením odokryjeme, aby sa odparila prebytočná voda. Zamiešame nasekanú čerstvú bazalku a nastrúhaný eidam alebo parmezán, aby sa nám krásne roztopil.


Porcie na tanieroch ešte posypeme syrom a podávame najlepšie s ryžou. Buon appetito!

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk


 

 

prispievatelia | 4.4.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk