RECEPT: Špenát v koláči chutí nielen na Zelený štvrtok

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 19.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/13002-recept-spenat-v-kolaci-chuti-nielen-na-zeleny-stvrtok/recept-spenat-v-kolaci-chuti-nielen-na-zeleny-stvrtok/

Upečte si tento jednoduchý netradičný koláč na Zelený štvrtok, ale aj ktorýkoľvek iný deň. Je zdravý a hodí sa na ľahký obed alebo večeru.

Foto: kam

 

Jednu cibuľu nakrájame nadrobno, prelisujeme tri strúčiky cesnaku a opražíme spolu na oleji. Pridáme pol kila umytého nakrájaného čerstvého špenátu (môžeme použiť aj mrazený).

 

Prikryjeme a dusíme do mäkka. Ak chcete, môžete špenát rozmixovať ponorným mixérom. Hotovú zmes osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom, primiešame celá vajce a 200 g kyslej smotany.


Okrúhlu formu vymastíme a vystelieme lístkovým cestom až po okraj. Nalejeme špenátovú zmes, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a vrch ozdobíme, čím chceme. Napríklad pásikmi cesta, slaninkou, surovým vajíčkom, syrom…


Dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Po dvadsiatich minútach by mal byť koláčik hotový.

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 17.4.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk