RECEPT NA VÍKEND: Panenka na zázvore poteší nielen chlapov

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 18.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/13181-recept-na-vikend-panenka-na-zazvore-potesi-nielen-chlapov/recept-na-vikend-panenka-na-zazvore-potesi-nielen-chlapov/

Kus mäsa, tak akurát pikantný, k tomu farebná grilovaná zelenina a orosené pivečko. Čo viac si možno želať?

Foto: k a m

 

Bravčovú sviečkovicu, alias panenku, najskôr vložíme do marinády. Môžeme do nej dať prakticky čokoľvek, takže ak práve nemáme po ruke niektorú surovinu, dá sa nahradiť. Základ je olej, niečo slané a nejaká korenina.

 

V našom prípade olivový olej, trochu soli, worcesterová, sójová a čili omáčka, nastrúhaný čerstvý zázvor, prelisovaný cesnak a mleté čierne korenie. Pomer si zvoľte podľa seba a toho, čo máte radi.


Mäso ponoríme do marinády, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať. Čím dlhšie sa bude marinovať, tým výraznejšiu chuť dosiahneme. Na plechu zakryjeme alobalom a pečieme asi dvadsať minút na 250 stupňov.

 

V tomto momente odstránime alobal a na plech pridáme celé papriky a cibule, ktoré sme predtým poprskali olejom a posypali korením na grilovanú zeleninu. Teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte asi trištvrte hodinu.

 

Každých 15 minút trochu podlejeme vodou. Po upečení panenku nakrájame a polejeme výpekom.  

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 10.5.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk