RECEPT NA VÍKEND: Baklažán vo vražedne dobrej kombinácii

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 24.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/13545-recept-na-vikend-baklazan-vo-vrazedne-dobrej-kombinacii/recept-na-vikend-baklazan-vo-vrazedne-dobrej-kombinacii/

Kuracie prsia, baklažán, mozzarela, pár ďalších ingrediencií a na svete je chutná letná večera. Podávame na terase, pri západe slnka, s pečenými zemiakmi a dobrým vínom. :)

Foto: k a m

 

Jeden baklažán nakrájame na kolieska, osolíme, aby sa "vypotil" a necháme odstáť asi 15 minút. Kuracie prsia (asi 600 až 700 g) umyjeme, osušíme a trochu naklepeme.

 

Osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a na troche oleja krátko osmažíme z oboch strán. Vyberieme z panvice a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Polejeme trochou šľahačkovej smotany, ale nemusíme.

 

Na to príde vrstva baklažánových koliesok, ktoré sme predtým poutierali od soli a šťavy a opiekli nasucho na panvici. Rovnomerne potrieme bazalkovým pestom. Ak nemáme, môže byť aj nasekaná čerstvá bazalka.

 

Poukladáme plátky mozzarely a dáme piecť do vyhriatej rúry. Chvíľu pred dokončením posypeme parmezánom a zapečieme do zlatista. Na vrchu by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.

 

Dobrú chuť!
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 20.6.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk