RECEPT NA VÍKEND: Lahodné marinované rezne potešia chuťové bunky

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 27.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/14213-recept-na-vikend-lahodne-marinovane-rezne-potesia-chutove-bunky/recept-na-vikend-lahodne-marinovane-rezne-potesia-chutove-bunky/

Jednoduché a chutné jedlo, ktoré má jedinú nevýhodu – musíte ho plánovať dopredu. Čím dhšie bude totiž mäsko naložené, tým lepšie.

Foto: k a m

 

Pol kila bravčového karé nakrájame na rezne a naklepeme. Z jedného vajca, 0,5 dl oleja, 1 lyžice kukuričného škrobu, dvoch prelisovaných strúčikov cesnaku, soli a korenia si pripravíme marinádu.

 

Môžeme dochutiť korením a bylinkami, aké máme radi, ale aj táto základná verzia je super. Mäso naložíme a dáme do uzatvárateľnej nádoby odležať cez noc, ale ešte lepšie na 24 hodín.

 

Potom na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäso opekáme pár minút z oboch strán do chrumkava. Podávame s ryžou alebo roztlačenými zemiakmi opečenými na panvici.

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

prispievatelia | 19.9.2014 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk