Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 23.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/19173-ryby-na-grilovacku-v-predajni-v-kamenaci-nakupite-vzdy-cerstve/ryby-na-grilovacku-v-predajni-v-kamenaci-nakupite-vzdy-cerstve/
Chystáte na záhrade grilovačku a radi by ste si menu spestrili aj rybami? Stačí zájsť do Kamenného mlyna v Trnave. V predajni pri rybníkoch kúpite čerstvé a ešte vám ich aj pripravia na kuchynskú úpravu.
V ponuke majú aj šťuky.
Predajňu prevádzkuje už dlhé roky na ceste v smere do Bieleho Kostola Agrofarma Budmerice, ktorá spravuje desiatky rybníkov v kraji. Len v Kamenáči ich má osem.
Kúpiť si tu môžete pstruhov, kaprov, amurov, šťuky, sumce či zubáčov. Otvorené je od pondelka do piatka od 8.00 do 18.00, v sobotu do 15.00.
„U nás majú ľudia záruku, že ide o čerstvé ryby. Kŕmime iba so pšenicou, nie olejninami, aby nešli do tuku, to je na chuti ryby potom poznať. Zákazníci, ktorí u nás nakúpia, sa vracajú pre ďalšie. Vnímame to, ako znak toho, že robíme veci dobre,“ vraví Michal Voštinár z predajne, ktorý je absolventom rybárskej školy.
Michal Voštinár s úlovkom.
Rybie mäso je zdravé, obsahuje omega-3 mastné kyseliny a zároveň je aj dietné. „Najlepšia ryba je čerstvá, vtedy je štavnatá a chutná. Ak už ju dáte do mrazáku, pri rozmrazovaní z nej unikajú vitamíny a výživné látky,“ pokračuje Voštinár.
Preto odporúčajú ryby nakupovať v deň spotreby, alebo deň predtým. Odber sa dá vopred dohodnúť aj na 0917 620 540.
„Ryby na požiadanie zabijeme, stiahneme z kože, u druhov, u ktorých je to možné aj vykostíme a pripravíme komplet na kuchynskú úpravu. Človek si rybu potom už len nasolí a dá do chladničky alebo priamo na gril.“
Aj v tejto vodnej nádrži chovajú ryby.
Pridal aj tip na recept. „Moderné je údiť pstruhov alebo kaprov. Na okrúhlom grile sa spraví ohnisko z bukového dreva, nechá sa vyhorieť, aby vznikla pahreba. Pridáme rybu na ražeň a zakryjeme. Pod krytom prebieha teplé údenie a grilovanie ryby, do polhodiny je ideálne tepelne spracovaná.“
Každý si vyberie rybu podľa svojej chuti, pre malé deti odporúča Voštinár sumca. „Keď sa vyfiletuje, nemá kosti a jeho kúsky sa dajú konzumovať ako rezne,“ dodal Voštinár.
Predajňa rýb (zelená budova) je vo dvore.
VIZITKA
Predaj rýb - Rybníky v Kamennom mlyne
prevádzka na ceste do Bieleho Kostola (po ľavej ruke)
Tel.: 0917 620 540
web: trnavskerybniky.sk
Otváracie hodiny:
po – pia: 8.00 – 18.00
so: 8.00 – 15.00
Prístup do areálu je po ceste z Kamenáča do Bieleho Kostola.
Predajňa je vľavo.
Vojsť sa dá aj do dvora.
inzercia | 22.6.2016 | Firmy | https://www.trnavskyhlas.sk