Ryby na grilovačku? V predajni v Kamenáči nakúpite vždy čerstvé

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 23.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/19173-ryby-na-grilovacku-v-predajni-v-kamenaci-nakupite-vzdy-cerstve/ryby-na-grilovacku-v-predajni-v-kamenaci-nakupite-vzdy-cerstve/

Chystáte na záhrade grilovačku a radi by ste si menu spestrili aj rybami? Stačí zájsť do Kamenného mlyna v Trnave. V predajni pri rybníkoch kúpite čerstvé a ešte vám ich aj pripravia na kuchynskú úpravu.

V ponuke majú aj šťuky.

 

Predajňu prevádzkuje už dlhé roky na ceste v smere do Bieleho Kostola Agrofarma Budmerice, ktorá spravuje desiatky rybníkov v kraji. Len v Kamenáči ich má osem.

 

Kúpiť si tu môžete pstruhov, kaprov, amurov, šťuky, sumce či zubáčov. Otvorené je od pondelka do piatka od 8.00 do 18.00, v sobotu do 15.00.

 

„U nás majú ľudia záruku, že ide o čerstvé ryby. Kŕmime iba so pšenicou, nie olejninami, aby nešli do tuku, to je na chuti ryby potom poznať. Zákazníci, ktorí u nás nakúpia, sa vracajú pre ďalšie. Vnímame to, ako znak toho, že robíme veci dobre,“ vraví Michal Voštinár z predajne, ktorý je absolventom rybárskej školy.

 

Michal Voštinár s úlovkom.

 

Rybie mäso je zdravé, obsahuje omega-3 mastné kyseliny a zároveň je aj dietné. „Najlepšia ryba je čerstvá, vtedy je štavnatá a chutná. Ak už ju dáte do mrazáku, pri rozmrazovaní z nej unikajú vitamíny a výživné látky,“ pokračuje Voštinár.

 

Preto odporúčajú ryby nakupovať v deň spotreby, alebo deň predtým. Odber sa dá vopred dohodnúť aj na 0917 620 540.

 

„Ryby na požiadanie zabijeme, stiahneme z kože, u druhov, u ktorých je to možné aj vykostíme a pripravíme komplet na kuchynskú úpravu. Človek si rybu potom už len nasolí a dá do chladničky alebo priamo na gril.“

 

Aj v tejto vodnej nádrži chovajú ryby.

 

Pridal aj tip na recept. „Moderné je údiť pstruhov alebo kaprov. Na okrúhlom grile sa spraví ohnisko z bukového dreva, nechá sa vyhorieť, aby vznikla pahreba. Pridáme rybu na ražeň a zakryjeme. Pod krytom prebieha teplé údenie a grilovanie ryby, do polhodiny je ideálne tepelne spracovaná.“

 

Každý si vyberie rybu podľa svojej chuti, pre malé deti odporúča Voštinár sumca. „Keď sa vyfiletuje, nemá kosti a jeho kúsky sa dajú konzumovať ako rezne,“ dodal Voštinár.

 

Predajňa rýb (zelená budova) je vo dvore.

 

VIZITKA

Predaj rýb - Rybníky v Kamennom mlyne

prevádzka na ceste do Bieleho Kostola (po ľavej ruke)

 

Tel.: 0917 620 540

web: trnavskerybniky.sk

 

Otváracie hodiny:

po – pia: 8.00 – 18.00

so: 8.00 – 15.00

 

Prístup do areálu je po ceste z Kamenáča do Bieleho Kostola.

 

Predajňa je vľavo.

 

Vojsť sa dá aj do dvora.

inzercia | 22.6.2016 | Firmy | https://www.trnavskyhlas.sk