Ochutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 26.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/6737-ochutnajte-pestrofarebne-tofuvrtulky-na-letny-obed-alebo-veceru/ochutnajte-pestrofarebne-tofuvrtulky-na-letny-obed-alebo-veceru/

Ľahkú večeru alebo obed bez mäsa môžem vždy. Príprava tohto jedla trvá asi pol hodiny. Najprv uvarím cestoviny – vrtuľky v slanej vode.

Vyzerajú lákavo a chutia super.

 

Ak chcem, aby boli al dente, musím dávať na ne pozor. Rôzne druhy cestovín vyžadujú rôzny čas varenia. Keď sú uvarené do polomäkka, vypnem var, hrniec prikryjem a tri minúty ich nechám spariť. Potom stačí zliať cestoviny do cedidla a rýchlo ochladiť studenou vodou.

 

Pripravím si zeleninu: pokrájam polovicu veľkého póru na tenké kolieska, jednu červenú papriku a jednu mrkvu na tenučké rezančeky, šesť klobúčikov šampiňónov na plátky, biele tofu na kocky. Potrebujem aj polovicu pohára bambusových výhonkov a čierne olivy podľa chuti. Mne chutia veľmi.

 

Ešte treba trošku soli, čierneho korenia, bazalky a oregana, lyžicu sójovej omáčky, a lyžicu paradajkového pretlaku. Na panvici rozohrejem 3 lyžice olivového oleja, vložím všetky suroviny a narýchlo opražím.

 

Zalejem polovicou pohára vody, prikryjem a dusím desať minút. Potom odokryjem, zmes miešam, až kým sa voda vyvarí. Odstavím a do horúceho základu pridám uvarené cestoviny.

 

Text a foto: Júlia

prispievatelia | 5.5.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk