Ochutnajte: Zdravá kuracia živánska bez slaniny a klobásy

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 26.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/7347-ochutnajte-zdrava-kuracia-zivanska-bez-slaniny-a-klobasy/ochutnajte-zdrava-kuracia-zivanska-bez-slaniny-a-klobasy/

Kuracie mäso pripravujem na veľa spôsobov, ale už to chcelo trošku zmenu. Nápad prišiel okamžite. Živánska bez slaniny a klobásky, ľahké a zdravé jedlo.

Kuracie prsia ostanú krásne šťavnaté.

 

Kuracie prsia som nakrájala na tenké rezne a na dve hodiny vopred naložila do marinády z korenín. Použila som štipku mletej rasce, čierneho a bieleho korenia, červenej papriky a koriandra. K tomu ešte lyžicu horčice a pol pohára čierneho piva.

 

Na alobal som rozložila najprv zemiaky, očistené a pokrájané na štvrtky. Cibuľu som pokrájala na kolieska, cesnak na plátky, červenú papriku na široké rezance. Porozkladala som zeleninu na zemiaky, jemne posolila a posypala drveným rozmarínom a tymiánom. Bez týchto dvoch aromatických byliniek si pečené zemiaky neviem predstaviť.

 

Pridala som lístky čerstvej bazalky a petržlenovú vňať. Na to som rozložila mäso. Všetko som pokvapkala jemne olivovým olejom. Alobal som zabalila do batôžkov, aby pri pečení nevytiekla šťava. Piekla som hodinu pri 180 stupňoch. Potom som alobal roztvorila a nechala zapiecť desať minút pri 210 stupňoch.

 

Text a foto: Julka

prispievatelia | 16.6.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk