Ochutnajte: Čo dneska? Domáca treska!

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 25.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/8907-ochutnajte-co-dneska-domaca-treska/ochutnajte-co-dneska-domaca-treska/

Aj vy máte radi typický slovenský fastfood tresku v majonéze? Škoda, že tá z obchodu je plná emulgátorov a konzervantov, zato ryby je v nej len minimálne množstvo. Tresku si však môžete urobiť aj doma. Rýchlo, chutne a hlavne zdravšie.

Obľúbenú pochúťku si môžete ľahko pripraviť aj doma. FOTO: Marek Boháček

 

Ako na to? 400 g filé z treskovitých rýb uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali rozštvrtenú malú cibuľu, ocot (na pol litra asi jedno deci) a soľ. Ocot zabezpečí, aby kostičky v rybe zmäkli, takže vôbec nebudú prekážať pri jedení. Varíme desať až pätnásť minút.

 

Medzitým si zvlášť uvaríme mrkvu. Obe zložky nakrájame nadrobno spolu so surovou cibuľou. Tej by malo byť asi 150 g. Zmiešame a pridáme 200 g majonézy a polovicu kyslej smotany. Poriadne dochutíme soľou a octom a necháme odležať do nasledujúceho dňa.

 

Takáto treska neobsahuje zahusťovadlá, takže je trochu redšia, no zato oveľa zdravšia, ako tá z obchodu. A celá rodina sa bude oblizovať. :)

Katarína Rosinová | 11.11.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk