Ochutnajte: Šampiňóny pod perinkou

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 24.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/8951-ochutnajte-sampinony-pod-perinkou/ochutnajte-sampinony-pod-perinkou/

Predjedlo alebo ľahká večera. Túto verziu klasického receptu som vymyslela za 5 minút a použila som to, čo bolo v chladničke.

Zapečené šampiňóny prevonia celý dom.

 

Na dobrotu v klobúku potrebujem iba pol kilogramu čerstvých šampiňónov, ktoré umyjem a zbavím nožičiek. Nič netreba vyhadzovať. Nožičky neskôr pokrájam a uvarím z nich s trochou mrkvy a zemiakov výbornú polievku.


Potom si v miske vymiešam plnku. Do tej potrebujem sto gramov nastrúhaného tvrdého syra, jednu najemno nastrúhanú mrkvičku, tretinu Bambino syra, dva prelisované strúčiky cesnaku, čerstvú petržlenovú vňatku najemno posekanú, štipku soli, čierneho korenia a drvenej rasce.


Na papier na pečenie potretý maslom rozložím klobúčiky, ktoré naplním pripravenou zmesou. Zapekám pri 180 stupňoch asi 15 minút prikryté, potom na 5 minút odokryjem. Ako predjedlo ich poukladám na ľadový šalát, k večeri môžem pridať opečený zemiak alebo bagetku s cesnakovým maslom.

 

Text a foto: julka

prispievatelia | 15.11.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk