Ochutnajte: Garam masala prsia

Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 26.4.2024
https://www.trnavskyhlas.sk/c/9032-ochutnajte-garam-masala-prsia/ochutnajte-garam-masala-prsia/

Názov síce pripomína gram masla, no z toho by som asi ťažko pripravila nejaký chutný obed. Garam masala je zmes aromatických korení. V preklade horúca zmes.

Mini kôpky z ryže nakladám naberačkou na zmrzlinu.

 

Pripravuje sa pomalým zahrievaním korenín, ktoré sú nakoniec zomleté. Každá indická gazdiná má na korenie špeciálny recept. Ja som použila mix bez škorice. Tá mi nevadí iba v kysnutých koláčoch, inak ju nemusím.

 
Základom jedla je teda korenie, ktoré mu dá chuť. Tri kuracie prsia pokrájam na tenké prúžky. V miske ich na pár hodín naložím do marinády. Tú som pripravila zmiešaním troch lyžíc olivového oleja, menšieho paradajkového pyré, troch podrvených strúčikov cesnaku, dvoch lyžíc medu, dvoch lyžíc zmesi korenia garam masala, štipky čili a soli.


Na panvici najprv osmažím jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám mandľové lupienky, nakoniec naložené mäso. Podlejem trochou vody a na miernom ohni zakryté dusím 20 minút. Na záver pridám čerstvú petržlenovú vňatku. Sladkasto – pikantné jedlo som podávam s ryžou

.
Text a foto: Julka

prispievatelia | 24.11.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk