Vytlačené z https://www.trnavskyhlas.sk | 26.9.2023
https://www.trnavskyhlas.sk/c/9149-pochutnajte-si-torta-bez-pecenia-tip-k-nedelnej-sieste/pochutnajte-si-torta-bez-pecenia-tip-k-nedelnej-sieste/
Nepatrím ku gazdinkám, ktoré by s radosťou trávili dlhé hodiny vypekaním lahôdok od výmyslu sveta. Tento rýchly a jednoduchý recept je potešením pre chuťové poháriky. Chutnú tortu zvládnu pripraviť aj začiatočníci, ako ja.
Chuť kávy a vanilky...
Základnou surovinou sú štyri balíčky podlhovastých cukrárenských piškót. Najprv si pripravím krém. Dva vanilkové pudingy s guličkami ozajstnej vanilky uvarím s pol litrom mlieka na hustú kašu.
Keď vychladne, vyšľahám ju do penista s 200 gramami krupicového cukru a jednou Herou maslovou. Je ľahšia ako maslo a jemnejšia ako obyčajná Hera. V miske si pripravím silnú kávu rozmiešaním dvoch veľkých lyžíc rozpustnej kávy a dvoch deci vody.
Na tácku ukladám piškóty namočené jednou stranou v káve do tvaru štvorca. Natriem vanilkovým krémom. Opakujem a striedam vrstvy, mne vyšli štyri, kým neminiem piškóty. Boky torty som uhladila zvyšným krémom a ozdobila mandľovými lupienkami. Navrchu som posypala grankom.
Torta musí aspoň 4 hodiny postáť v chladničke. Potom bude mäkučká ako vankúšik a dobrá, predobrá.
TEXT A FOTO: julka
prispievatelia | 8.12.2012 | Recepty | https://www.trnavskyhlas.sk