Taliani nad cestovinami z potravinovej pomoci ohrnuli nosy
AKTUALITY - Kurz sebaobrany | 2.3.2012, 11.53, Vladimír Kampf
Najbližšie originálne talianske spriaznené duše ochotné navariť nám z európskej humanitárky sme našli až v centre Trenčína v podniku La Piazzetta. Giovanni Pacifico a Massimo Liberatore sa zamysleli.

Giovanni Pacifico. Z jedného balíčka únie vyrobili tri takéto porcie. FOTO: Vladimír Kampf.
Ak majú z balíčka navariť lacno a chutne bude to trochu problém. Veď nebudú môcť použiť ani olivový olej a ani parmezán. Massimo varil špirálky al dente (na tvrdo) päť minút. Bol spokojný. Čas sedel, ale: Cestoviny boli podľa neho zvnútra akurát, ale na povrchu už boli lepkavé. Nemali žiadnu výraznejšiu chuť a keby nemusel ochutnať, tak by ich ani nejedol.
„Balíček našich kvalitných cestovín kúpime v Taliansku za osemdesiat centov. V slovenských obchodoch tento tovar stojí až tri eurá. Samozrejme, najlepšie sú vyrobené doma. Ak majú byť lacné cestoviny aj chutné treba do nich dať aj výrazné prísady,“ vysvetlil Giovanni.
Massimo pridal len zľahka opečené paradajky, bazalku, soľ a kúsok bravčového laloku namiesto slaniny. Bez akéhokoľvek ďalšieho tuku. Lalok je lacnejší a všetko zachránil. Suché cestoviny premastil a vytiahol aj chuť bazalky. „Škoda, že je zima, keď sú paradajky vodnaté a tiež takmer bez chuti,“ dodal Massimo. Nakoniec si neodpustil aspoň trocha eidamu navrch. :-)
Výsledok: Žlté cestoviny na pohľad vyzerali celkom dobre. Lacné denné menu v reštauráciách je často oveľa horšie. Jednoduchá príprava trvala desať minút.
Čítajte aj: