Recepty
RECEPT NA VÍKEND: Voňavá večera – pečená panenka s cviklou
Ak chcete schudnúť, vypusťte klasické prílohy typu ryža a zemiaky. Radšej ich nahraďte zeleninou. Taká cvikla je nielen zdravá, ale navyše zasýti.
reklama
RECEPT NA VÍKEND: Mrkvová polievka, ktorá vás zahreje
Mrkva je zdravá, ale vitamín A z nej dostanete len vtedy, keď ju skombinujete s tukmi. Jedno aj druhé nájdete v tejto hrejivej, príjemne pikantnej polievke. Je ideálna na ešte stále chladné...
OCHUTNAJTE: Scískanice či zemiakové tašky inak
Prababička robievala tašky v sobotu k fazuľovej polievke. Nič lepšie som si vtedy nevedela na obed predstaviť.
OCHUTNAJTE: Domáce guľôčky nahradia aj známu Marlenku
Marlenku jednoducho milujem. Môžem ju vždy a všade. Krabičku s Marlenka guľôčkami mám radšej ako akúkoľvek bonboniéru.
reklama
OCHUTNAJTE: Slivky v župane alebo prosciutto na dva spôsoby
Veľa ľudí odradí jesť sladkú sušenú slivku so slanou šunkou. Opekaním sa ich chute prepoja, alebo dokonale spoja.
OCHUTNAJTE: Jarný superkoláč poteší v každom počasí
Recept som si vypýtala od kamarátky, ktorá tento koláč upiekla ako pohostenie na meniny. Keď som sa dozvedela, čo všetko sa v koláči nachádza, ohrnula som nos. Chutí neobvykle, no skvele.
Šťavnaté zapekané rezne so syrom
Zapekané rezne sú pre mňa chutnejšou verziou klasických vysmážaných kusov mäsa. Takto pripravené zostanú mäkké a šťavnaté.
Ochutnajte: Chrumkavé placky s pečenou cviklou
Pečená cvikla ma oslovila jednoduchou prípravou. Vždy som cviklu varila dlho v hrnci, celý dom ňou bol cítiť.
Ochutnajte: Kuracie pečienky na ľadovom šaláte
Nepatrím ku gazdinkám, ktoré by rady trávili dlhé hodiny v kuchyni. Toto ľahké, takmer diétne predjedlo alebo večera je hotové za pár minút.
Voňavá plnená paprika bez mäsa a ryže
Paprika chutí fantasticky aj bez prílohy, ale môžeme ju podávať aj s varenými zemiakmi alebo krajcom čerstvého chleba.
Niečo ku kávičke? Fantastické, fajné florentínky
Tieto cukrovinky som našla aj pod názvom marokánky, ale florentínky sa mi páčia viac.
Ochutnajte: Kávové gombíky namiesto zŕn
Upravovaním receptu či zmiešaním viacerých receptov, doladením chuti podľa seba a aj zjednodušením práce, som z kávových zŕn začala robiť kávové gombíky.
Ochutnajte: Čokoládová pena, ktorej je vždy málo
Mousse au chocolate, čokoládová pena alebo čokopena. Nie je dôležitý názov, ale výsledná chuť. A tá je rovnaká bez ohľadu na to, ako sa to volá.
Pečieme s babičkou 2: Koláče sa míňajú, žĺtkové dobroty prídu vhod
Strašne dobré a strašne sladké. To je prvé, čo mi napadlo, keď som zjedla zopár kúskov ďalšieho babičkinho vianočného pečiva. Druhý dojem je voňavučké.
Ochutnajte: Pečieme s babičkou aj na štedrovečerný stôl
Moja stará mama stále hľadá a skúša nové recepty. Jeden priam stvorený na štedrovečerný stôl ju očaril svojou jednoduchosťou.
reklama
Najnovšie v tejto sekcii
Zaujalo Vás
Nájdete na trnavskyhlas.sk