Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

OCHUTNAJTE: Slivky v župane alebo prosciutto na dva spôsoby

SERVIS - Recepty | 20.4.2013, 10.00, prispievatelia

Veľa ľudí odradí jesť sladkú sušenú slivku so slanou šunkou. Opekaním sa ich chute prepoja, alebo dokonale spoja.

OCHUTNAJTE: Slivky v župane alebo prosciutto na dva spôsoby

Predjedlo vyzerá aj chutí rovnako fantasticky.

reklama

 

Pre jednu osobu potrebujem tri až päť sušených sliviek. Opláchnem si ich, osuším. Prosciutto rozkrojím pozdĺžne na tri tenké pásiky. Jednu slivku omotám jedným pásikom.


Poukladám ich na teflónovú panvicu a dve minútky ich opečiem z každej strany. Podávam ich s nivovou omáčkou a opečenou bagetkou ako predjedlo alebo chuťovku k vínu.


Na studené predjedlo pokrájam peknú pevnú paradajku na kolieska. Pokladiem na ne kolieska mozzarelly, na ne dám zmotaný kúsok sušenej šunky, vložím doň ešte hoblinku parmezánu a lístok rukoly. Jemne pokvapkám olivovým olejom. Ako príloha je rovnako vhodná opečená bagetka.

reklama


Tex a foto: julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2023 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda Tanex
reklama