Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Voňavá večera – pečená panenka s cviklou

SERVIS - Recepty | 7.3.2014, 08.00, prispievatelia

Ak chcete schudnúť, vypusťte klasické prílohy typu ryža a zemiaky. Radšej ich nahraďte zeleninou. Taká cvikla je nielen zdravá, ale navyše zasýti.

RECEPT NA VÍKEND: Voňavá večera – pečená panenka s cviklou

No nevyzerá to fantasticky? Foto: k a m

 

Mnohí z nás ju poznajú len nakrájanú na kocky a sterilizovanú. To je škoda, lebo sú oveľa lepšie spôsoby prípravy. Napríklad upiecť ju.


Pre dve osoby si pripravíme 1 bravčovú sviečkovicu, alias panenku, 3 až 4 cvikle, dve cibule a 5 strúčikov cesnaku. Panenku nakrájame na medailóniky a jemne naklepeme. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.


Cviklu olúpeme a nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, rovnako aj cibule. Spolu s cesnakom poukladáme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Na vrch položíme dve vetvičky rozmarínu alebo tymiánu.

 

Pokvapkáme balsamicom, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme aspoň hodinu, no radšej hodinu a štvrť, a občas premiešame.
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2023 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda Tanex
reklama