RECEPT NA VÍKEND: Voňavá večera – pečená panenka s cviklou
SERVIS - Recepty | 7.3.2014, 08.00, prispievatelia
Ak chcete schudnúť, vypusťte klasické prílohy typu ryža a zemiaky. Radšej ich nahraďte zeleninou. Taká cvikla je nielen zdravá, ale navyše zasýti.
No nevyzerá to fantasticky? Foto: k a m
Mnohí z nás ju poznajú len nakrájanú na kocky a sterilizovanú. To je škoda, lebo sú oveľa lepšie spôsoby prípravy. Napríklad upiecť ju.
Pre dve osoby si pripravíme 1 bravčovú sviečkovicu, alias panenku, 3 až 4 cvikle, dve cibule a 5 strúčikov cesnaku. Panenku nakrájame na medailóniky a jemne naklepeme. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
Cviklu olúpeme a nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, rovnako aj cibule. Spolu s cesnakom poukladáme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Na vrch položíme dve vetvičky rozmarínu alebo tymiánu.
Pokvapkáme balsamicom, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme aspoň hodinu, no radšej hodinu a štvrť, a občas premiešame.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk