Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Šťavnatý losos so zeleninou pripomenie leto

SERVIS - Recepty | 14.3.2014, 08.24, prispievatelia

Tešíte sa na leto? Urobte si náladičku jedlom, ktoré evokuje dovolenku v Stredomorí. Je chutné, sýte a hlavne rýchlo hotové.

RECEPT NA VÍKEND: Šťavnatý losos so zeleninou pripomenie leto

Foto: k a m


Najskôr si pripravíme zeleninovú prílohu. Baklažán nakrájame a osolíme. Necháme stáť asi polhodinu, aby pustil šťavu. 

 

Na oleji krátko opražíme rozpučené dva strúčiky cesnaku a trochu sladkej aj štipľavej papriky. Pridáme 1 väčšiu červenú cibuľu a restujeme.

 

Červenú papriku a menšiu cuketu nakrájame na kocky a spolu s baklažánom ich prihodíme do kastróla. Cuketu môžeme nahradiť napríklad aj mrkvou, ale tú treba dusiť dlhšie.

 

Chvíľu restujeme, potom pridáme malú konzervu lúpaných paradajok alebo dve surové, zbavené šupky a trochu pretlaku. Prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká, ale nie rozvarená.


Medzitým na troche masla a olivového oleja opražíme zo všetkých strán filety lososa, ktoré sme predtým trochu osolili a okorenili.

 

Zeleninu naložíme na taniere a podávame s lososom, prípadne aj s celozrnným chlebíkom. A, samozrejme, pohár bieleho vínka nesmie chýbať!
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama