RECEPT NA VÍKEND: Šťavnatý losos so zeleninou pripomenie leto
SERVIS - Recepty | 14.3.2014, 08.24, prispievatelia
Tešíte sa na leto? Urobte si náladičku jedlom, ktoré evokuje dovolenku v Stredomorí. Je chutné, sýte a hlavne rýchlo hotové.
Foto: k a m
Najskôr si pripravíme zeleninovú prílohu. Baklažán nakrájame a osolíme. Necháme stáť asi polhodinu, aby pustil šťavu.
Na oleji krátko opražíme rozpučené dva strúčiky cesnaku a trochu sladkej aj štipľavej papriky. Pridáme 1 väčšiu červenú cibuľu a restujeme.
Červenú papriku a menšiu cuketu nakrájame na kocky a spolu s baklažánom ich prihodíme do kastróla. Cuketu môžeme nahradiť napríklad aj mrkvou, ale tú treba dusiť dlhšie.
Chvíľu restujeme, potom pridáme malú konzervu lúpaných paradajok alebo dve surové, zbavené šupky a trochu pretlaku. Prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká, ale nie rozvarená.
Medzitým na troche masla a olivového oleja opražíme zo všetkých strán filety lososa, ktoré sme predtým trochu osolili a okorenili.
Zeleninu naložíme na taniere a podávame s lososom, prípadne aj s celozrnným chlebíkom. A, samozrejme, pohár bieleho vínka nesmie chýbať!
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk