RECEPT NA VÍKEND: Zhoďte kilá s pestrofarebnou plnenou tekvicou
SERVIS - Recepty | 28.3.2014, 08.00, prispievatelia
Toto jedlo je zdravé, nízkokalorické a pomerne sýte. Ak sa stále snažíte zhodiť povianočné kilá, je to ideálny ľahký obed či večera.

Chutí to ešte lepšie ako vyzerá. Foto: kam
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice a vydlabeme. Jednu cibuľu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji a pridáme nakrájané umyté a očistené šampiňóny, asi sedem kusov.
Restujeme a potom pridáme na kúsky nakrájanú vydlabanú dužinu (len tú tvrdšiu časť bez jadierok a vlákien), dve pokrájané paradajky a hrsť baby špenátu. Ak nemáme, môžeme ho nahradiť medvedím cesnakom, ktorého je teraz všade veľa.
Ochutíme soľou, korením, cesnakom, podlejem troškou bieleho vína a dusíme. Polovice tekvíc dáme do vymastenej zapekacej nádoby, posolíme a posypeme grilovacím korením.
Naplníme ich zeleninovou zmesou, prikryjeme alobalom a pečieme asi trištvrte hodinu na 180 – 200°C. Chvíľu pred koncom posypeme strúhaným syrom.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk