Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Zhoďte kilá s pestrofarebnou plnenou tekvicou

SERVIS - Recepty | 28.3.2014, 08.00, prispievatelia

Toto jedlo je zdravé, nízkokalorické a pomerne sýte. Ak sa stále snažíte zhodiť povianočné kilá, je to ideálny ľahký obed či večera.

RECEPT NA VÍKEND: Zhoďte kilá s pestrofarebnou plnenou tekvicou

Chutí to ešte lepšie ako vyzerá. Foto: kam


Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice a vydlabeme. Jednu cibuľu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji a pridáme nakrájané umyté a očistené šampiňóny, asi sedem kusov.

 

Restujeme a potom pridáme na kúsky nakrájanú vydlabanú dužinu (len tú tvrdšiu časť bez jadierok a vlákien), dve pokrájané paradajky a hrsť baby špenátu. Ak nemáme, môžeme ho nahradiť medvedím cesnakom, ktorého je teraz všade veľa.


Ochutíme soľou, korením, cesnakom, podlejem troškou bieleho vína a dusíme. Polovice tekvíc dáme do vymastenej zapekacej nádoby, posolíme a posypeme grilovacím korením.

 

Naplníme ich zeleninovou zmesou, prikryjeme alobalom a pečieme asi trištvrte hodinu na 180 – 200°C. Chvíľu pred koncom posypeme strúhaným syrom.
 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama