RECEPT NA VÍKEND: Soté po taliansky nikdy nesklame
SERVIS - Recepty | 4.4.2014, 08.52, prispievatelia
Kombinácia talianskych chutí bazalka + paradajka + syr nikdy nesklame a dá sa použiť na čokoľvek. S kuracím mäskom je priam neodolateľná.
Foto: kam
Najskôr si nakrájame jednu červenú a jednu bielu cibuľu. Nie na kocky, ale pre zmenu na kolieska.
Opražíme ich na oleji a pridáme 300 g kuracieho mäsa nakrájaného na slížiky. Predtým ho nezabudneme osoliť a okoreniť. Restujeme zo všetkých strán do biela.
Pridáme dve nakrájané paradajky, prelisovaný strúčik cesnaku a dve lyžice bazalkového pesta.
Dusíme pod pokrievkou a pred dokončením odokryjeme, aby sa odparila prebytočná voda. Zamiešame nasekanú čerstvú bazalku a nastrúhaný eidam alebo parmezán, aby sa nám krásne roztopil.
Porcie na tanieroch ešte posypeme syrom a podávame najlepšie s ryžou. Buon appetito!
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk