Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Lazane ako od pravých Talianov

SERVIS - Recepty | 10.4.2014, 13.51, prispievatelia

Urobiť dobré lazane nie je ani tak zložité, ako skôr prácne. Ale výsledok stojí zato. Presvedčte sa sami.

RECEPT NA VÍKEND: Lazane ako od pravých Talianov

Foto: kam

reklama

 

Najskôr si uvaríme boloňskú omáčku. Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridáme pol kila mletého hovädzieho mäsa, ktoré restujeme, kým nie je hnedé.

 

Posypeme troškou mletej papriky, osolíme, okoreníme a zalejeme cca 350 gramami rajčinového pyré alebo pretlaku. Prikryté dusíme na miernom ohni asi 25 minút.


Teraz príde na rad bešamel. V kastróliku rozpustíme 50 g masla, pridáme rovnaké množstvo múky a chvíľu popražíme, ako pri zásmažke. Postupne prilievame 6 deci mlieka a miešame, kým nevznikne kaša.

reklama

 

Odstavíme ju zo sporáka a vmiešame do nej 130 g nastrúhaného tvrdého syra, napríklad eidamu zmiešaného s parmezánom. Dochutíme muškátovým orieškom.


Rúru predhrejeme. Do zapekacej misy dáme najskôr vrstvu mäsovej omáčky a na ňu vrstvu syrovej. Poukladáme surové plátky lazaní a pokračujeme opäť omáčkami. Znovu lazane, omáčky, lazane...

 

Koľko nám vyjde. Vrchná vrstva by mala byť pevná, ale lazane dobre ponoríme do omáčky, aby neboli suché. Môžeme zaťažiť plátkami rajčín. Vrch posypeme parmezánom a dáme piecť asi na polhodinu alebo do zlatista.

 

Hotovo!

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama