RECEPT NA VÍKEND: Omladnite so špargľou!
SERVIS - Recepty | 3.5.2014, 08.00, prispievatelia
Špargľová sezóna je plnom prúde, takže nám nič nebráni v tom, aby sme tento malý zázrak prírody použili v kuchyni. Má omladzujúce a detoxikačné účinky, kopec vitamínov a keď sa dobre pripraví, je vynikajúca. Poďme na to!
Foto: k a m
Pol kila zelenej špargle umyjeme a odkrojíme z nej špičky aj tvrdšie konce. Konce vyhodíme a špičky osmažíme na zmesi oleja a masla, aby boli chrumkavé. Odložíme si ich bokom, neskôr ich budeme potrebovať na dekoráciu.
Zvyšok špargle pokrájame spolu s jedným väčším pórom alebo tromi mladými cibuľkami. Osmažíme v tom istom kastróli asi 10 až 15 minút, kým nezmäknú.
Pridáme prelisované dva strúčiky cesnaku, 100 g špenátu, môžeme skombinovať aj s hlávkovým šalátom, brokolicou, medvedím cesnakom…
Chvíľu miešame a potom zalejeme asi siedmimi dcl vývaru, resp. vody so zeleninovým bujónom. Povaríme, osolíme a okoreníme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Ak treba, ešte zriedime vodou. Ozdobíme špargľovými špičkami, prípadne krutónmi. A ľahká jarná polievočka, ktorá nepotrebuje ani smotanu, je na svete!
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk






Tipy na produktívne aj zdraviu prospešné jesenné aktivity
Teplo od prstov až po lýtka: Ako fungujú vyhrievané ponožky a pre koho sú ideálne
Dámske kufre na kolieskach - ako spojiť funkčnosť s eleganciou













