Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Omladnite so špargľou!

SERVIS - Recepty | 3.5.2014, 08.00, prispievatelia

Špargľová sezóna je plnom prúde, takže nám nič nebráni v tom, aby sme tento malý zázrak prírody použili v kuchyni. Má omladzujúce a detoxikačné účinky, kopec vitamínov a keď sa dobre pripraví, je vynikajúca. Poďme na to!

RECEPT NA VÍKEND: Omladnite so špargľou!

Foto: k a m

 

Pol kila zelenej špargle umyjeme a odkrojíme z nej špičky aj tvrdšie konce. Konce vyhodíme a špičky osmažíme na zmesi oleja a masla, aby boli chrumkavé. Odložíme si ich bokom, neskôr ich budeme potrebovať na dekoráciu.

 

Zvyšok špargle pokrájame spolu s jedným väčším pórom alebo tromi mladými cibuľkami. Osmažíme v tom istom kastróli asi 10 až 15 minút, kým nezmäknú.

 

Pridáme prelisované dva strúčiky cesnaku, 100 g špenátu, môžeme skombinovať aj s hlávkovým šalátom, brokolicou, medvedím cesnakom…


Chvíľu miešame a potom zalejeme asi siedmimi dcl vývaru, resp. vody so zeleninovým bujónom. Povaríme, osolíme a okoreníme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

 

Ak treba, ešte zriedime vodou. Ozdobíme špargľovými špičkami, prípadne krutónmi. A ľahká jarná polievočka, ktorá nepotrebuje ani smotanu, je na svete!

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
Dostupný domov
reklama