RECEPT NA VÍKEND: Omladnite so špargľou!
SERVIS - Recepty | 3.5.2014, 08.00, prispievatelia
Špargľová sezóna je plnom prúde, takže nám nič nebráni v tom, aby sme tento malý zázrak prírody použili v kuchyni. Má omladzujúce a detoxikačné účinky, kopec vitamínov a keď sa dobre pripraví, je vynikajúca. Poďme na to!
Foto: k a m
Pol kila zelenej špargle umyjeme a odkrojíme z nej špičky aj tvrdšie konce. Konce vyhodíme a špičky osmažíme na zmesi oleja a masla, aby boli chrumkavé. Odložíme si ich bokom, neskôr ich budeme potrebovať na dekoráciu.
Zvyšok špargle pokrájame spolu s jedným väčším pórom alebo tromi mladými cibuľkami. Osmažíme v tom istom kastróli asi 10 až 15 minút, kým nezmäknú.
Pridáme prelisované dva strúčiky cesnaku, 100 g špenátu, môžeme skombinovať aj s hlávkovým šalátom, brokolicou, medvedím cesnakom…
Chvíľu miešame a potom zalejeme asi siedmimi dcl vývaru, resp. vody so zeleninovým bujónom. Povaríme, osolíme a okoreníme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Ak treba, ešte zriedime vodou. Ozdobíme špargľovými špičkami, prípadne krutónmi. A ľahká jarná polievočka, ktorá nepotrebuje ani smotanu, je na svete!
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk