Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Panenka na zázvore poteší nielen chlapov

SERVIS - Recepty | 10.5.2014, 08.00, prispievatelia

Kus mäsa, tak akurát pikantný, k tomu farebná grilovaná zelenina a orosené pivečko. Čo viac si možno želať?

RECEPT NA VÍKEND: Panenka na zázvore poteší nielen chlapov

Foto: k a m

 

Bravčovú sviečkovicu, alias panenku, najskôr vložíme do marinády. Môžeme do nej dať prakticky čokoľvek, takže ak práve nemáme po ruke niektorú surovinu, dá sa nahradiť. Základ je olej, niečo slané a nejaká korenina.

 

V našom prípade olivový olej, trochu soli, worcesterová, sójová a čili omáčka, nastrúhaný čerstvý zázvor, prelisovaný cesnak a mleté čierne korenie. Pomer si zvoľte podľa seba a toho, čo máte radi.


Mäso ponoríme do marinády, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať. Čím dlhšie sa bude marinovať, tým výraznejšiu chuť dosiahneme. Na plechu zakryjeme alobalom a pečieme asi dvadsať minút na 250 stupňov.

 

V tomto momente odstránime alobal a na plech pridáme celé papriky a cibule, ktoré sme predtým poprskali olejom a posypali korením na grilovanú zeleninu. Teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte asi trištvrte hodinu.

 

Každých 15 minút trochu podlejeme vodou. Po upečení panenku nakrájame a polejeme výpekom.  

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda bonus 1200
reklama