RECEPT NA VÍKEND: Panenka na zázvore poteší nielen chlapov
SERVIS - Recepty | 10.5.2014, 08.00, prispievatelia
Kus mäsa, tak akurát pikantný, k tomu farebná grilovaná zelenina a orosené pivečko. Čo viac si možno želať?

Foto: k a m
Bravčovú sviečkovicu, alias panenku, najskôr vložíme do marinády. Môžeme do nej dať prakticky čokoľvek, takže ak práve nemáme po ruke niektorú surovinu, dá sa nahradiť. Základ je olej, niečo slané a nejaká korenina.
V našom prípade olivový olej, trochu soli, worcesterová, sójová a čili omáčka, nastrúhaný čerstvý zázvor, prelisovaný cesnak a mleté čierne korenie. Pomer si zvoľte podľa seba a toho, čo máte radi.
Mäso ponoríme do marinády, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať. Čím dlhšie sa bude marinovať, tým výraznejšiu chuť dosiahneme. Na plechu zakryjeme alobalom a pečieme asi dvadsať minút na 250 stupňov.
V tomto momente odstránime alobal a na plech pridáme celé papriky a cibule, ktoré sme predtým poprskali olejom a posypali korením na grilovanú zeleninu. Teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte asi trištvrte hodinu.
Každých 15 minút trochu podlejeme vodou. Po upečení panenku nakrájame a polejeme výpekom.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk