Trnavské rybníky
reklama

RECEPT NA VÍKEND: Jahodové pokušenie, ktoré osvieži

SERVIS - Recepty | 23.5.2014, 07.00, prispievatelia

Jahodová sezóna sa už začala a s ňou aj všetky dobroty, ktoré môžete z tohto lahodného ovocia pripraviť. Napríklad takýto jednoduchý, ale o to efektnejší koláčik.

RECEPT NA VÍKEND: Jahodové pokušenie, ktoré osvieži

Foto: k a m

 

Pripravíme si menší plytký plech, v ktorom najskôr upečieme piškótové cesto. Šesť žĺtkov vyšľaháme s desiatimi lyžicami krupicového cukru.

 

Primiešame desať lyžíc vody, desať lyžíc múky a jeden kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

 

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a dáme piecť. Pozor, aby sa cesto neprepieklo, malo by byť vláčne. Takže radšej ho kontrolujte špajľou. 


Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme jahodovým džemom. Na vrch príde vanilkový krém.

 

Jeden kelímok (250 g) mascarpone vymiešame s dvomi lyžicami práškového cukru, vanilkovým extraktom a trochou limetkovej šťavy.

 

Vmiešame 125 g vyšľahanej šľahačky, ochutnáme a ak treba, ešte dosladíme.

 

Rozotrieme na cesto. Poukladáme plátky jahôd a necháme odpočívať v chladničke. Pred podávaním posypeme medovkovým cukrom. 

 

Ten získame tak, že v mažiari poriadne roztlčieme kryštálový cukor a listy medovky. Krájame a podávame.

 

 

Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

 

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama