RECEPT NA VÍKEND: Baklažán vo vražedne dobrej kombinácii
SERVIS - Recepty | 20.6.2014, 13.37, prispievatelia
Kuracie prsia, baklažán, mozzarela, pár ďalších ingrediencií a na svete je chutná letná večera. Podávame na terase, pri západe slnka, s pečenými zemiakmi a dobrým vínom. :)

Foto: k a m
reklama
Jeden baklažán nakrájame na kolieska, osolíme, aby sa "vypotil" a necháme odstáť asi 15 minút. Kuracie prsia (asi 600 až 700 g) umyjeme, osušíme a trochu naklepeme.
Osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a na troche oleja krátko osmažíme z oboch strán. Vyberieme z panvice a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Polejeme trochou šľahačkovej smotany, ale nemusíme.
Na to príde vrstva baklažánových koliesok, ktoré sme predtým poutierali od soli a šťavy a opiekli nasucho na panvici. Rovnomerne potrieme bazalkovým pestom. Ak nemáme, môže byť aj nasekaná čerstvá bazalka.
reklama
Poukladáme plátky mozzarely a dáme piecť do vyhriatej rúry. Chvíľu pred dokončením posypeme parmezánom a zapečieme do zlatista. Na vrchu by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.
Dobrú chuť!
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk