RECEPT NA VÍKEND: Chrumkavý dezert plný ovocia
SERVIS - Recepty | 4.7.2014, 12.57, prispievatelia
Čo s ríbezľami, egrešmi, višňami, malinami a ďalšími záhradnými dobrotami, keď ich máte príliš málo na zaváranie, ale nestíhate ich jesť za čerstva?
Foto: k a m
reklama
Do koláča s nimi! Najlepšie do takého, aby sa minulo čo najviac ovocia. A na to je ideálny dezert crumble, v podstate len čisté ovocie s chrumkavou posýpkou.
Ako na to? Ovocie očistíme, ak treba nakrájame, podľa potreby osladíme a tri až päť minút prikryté dusíme na miernom ohni. Premiešame s dvomi polievkovými lyžicami maizeny a vylejeme do zapekacej nádoby. Mastiť ju netreba.
Potom si pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo, asi 70 g, rukami zmiešame so 70 g hladkej múky a rovnakým množstvom práškového cukru.
Pridáme 2 až 3 lyžice ovsených vločiek a rovnomerne posypeme povrch ovocia. Vložíme do rúry a pečieme, kým posýpka nie je zlatistá. Podávame najlepšie teplé, s vanilkovou zmrzlinou.
Crumble môžete urobiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia. Vždy bude iné a po každé chutné.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk