RECEPT NA VÍKEND: Lahodné marinované rezne potešia chuťové bunky
SERVIS - Recepty | 19.9.2014, 12.10, prispievatelia
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré má jedinú nevýhodu – musíte ho plánovať dopredu. Čím dhšie bude totiž mäsko naložené, tým lepšie.
Foto: k a m
Pol kila bravčového karé nakrájame na rezne a naklepeme. Z jedného vajca, 0,5 dl oleja, 1 lyžice kukuričného škrobu, dvoch prelisovaných strúčikov cesnaku, soli a korenia si pripravíme marinádu.
Môžeme dochutiť korením a bylinkami, aké máme radi, ale aj táto základná verzia je super. Mäso naložíme a dáme do uzatvárateľnej nádoby odležať cez noc, ale ešte lepšie na 24 hodín.
Potom na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäso opekáme pár minút z oboch strán do chrumkava. Podávame s ryžou alebo roztlačenými zemiakmi opečenými na panvici.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk