Muzikanti i gurmáni! Poznáme obľúbenú reštauráciu Bystríka a Roba Pappa
AKTUALITY - Firmy | 30.9.2014, 09.01, inzercia
Nielenže sú výborní hudobníci, ale patria aj k veľkým gurmánom. Speváci Bystrík a Robo Papp si okrem muziky a koncertov radi doprajú i dobré jedlo. Obľúbenú reštauráciu majú aj v Trnave – SUSHI KI.

Speváci Bystrík (vľavo) a Robo Papp majú zmysel pre chutné jedlo. 7x foto: Eleonóra Szombatová / FOTO 4F
Dvojicu populárnych spevákov sme nedávno zastihli na obede v trnavskej reštaurácii SUSHI KI na Halenárskej ulici, kde si pochutnávali na miestnych špecialitách.
Robo Papp si vybral zo širokej ponuky sushi rolku, Bystrík zase zvolil menu z teplej kuchyne – marinované kuracie prsia s cviklou v sezamovej kruste a ako prílohu tekvicu hokaido plnenú zmesou cukety, syra s hríbikom.
Bystríkove menu.
„Musím uznať, že obe jedlá hýrili farbami a boli pastvou pre oči,“ poznamenal Robo Papp.
„Veľa cestujeme po Slovensku, za ten čas sme si už vytipovali podniky, kde dobre varia. Keď Robo príde do Trnavy, zájdeme vždy spolu do SUSHI KI, kde majú výborné sushi vyrobené vždy z čerstvých surovín i ponuku z teplej kuchyne. Chutí nám tu," vraví Bystrík.
Chuťovka pre Roba Pappa.
Dvojica hudobníkov ocenila štýlové a moderné zariadenie reštaurácie ako i to, že na prípravu jedla sa mohli osobne pozerať cez časť otvorenej kuchyne, čím sa SUSHI KI skutočne líši od tradičných reštaurácií.
Sami si dokonca vyberali z rýb a surovín, tie sú v prevádzke vystavené v sushi vitríne. „Považovali sme to za obrovskú výhodu, taktiež aj odbornú pomoc a konzultáciu s kuchármi,“ zhodli sa speváci.
Bystrík si vyskúšal aj konzumáciu čínskymi paličkami.
Ako nás informoval šéfkuchár Ján Kontroš, ktorý v minulosti varil aj pre prominentov, suroviny denne menia, zelenina i ryby sú vždy čerstvé.
"Nepoužívame žiadne polotovary, umelé dochucovadlá či bujóny. Všetko je na prírodnej báze, kladieme veľký dôraz na kvalitu," prezradil časť zo svojho úspechu šéfkuchár.
Šéfkuchárom v podniku je Ján Kontroš (uprostred).
"Nazval by som to tu zážitkovou kuchyňou," vraví Robo Papp. "Mám veľmi rád ázijskú kuchyňu, trnavské SUSHI KI ma od prvého momentu veľmi príjemne prekvapilo sortimentom jedál, nakoľko servírujú nielen sushi ale i teplé chody."
Papp patrí k skutočným gurmánom, sám rád v kuchyni pripravuje pokrmy, o varení píše i na svojom blogu, v októbri vyjde kuchárska kniha pre rodiny s deťmi, na ktorej sa autorsky podieľal.
V Sushiki si môžete pochutiť aj na skvelých čajoch.
Kde Bystrík a Robo Papp jedli?
Prevádzka sa hrdí titulom fresh restaurant, tomu podriaďuje starostlivý výber a kontrolu potravín, dôraz kladú na čerstvosť.
Lákadlo pre oči aj bruško.
Záber z koncertu, ktorý mal Bystrík s Robom Pappom na terase podniku. Foto: Martin Kukel
To všetko v príjemnom nefajčiarskom prostredí. Počas teplých a slnečných dní majú pre návštevníkov k dispozícii vlastnú celoročnú terasu.
V Trnave budú Bystrík a Robo Papp najbližšie koncertovať počas charitatívneho predvianočného koncertu Jedlička, ktorý pravidelne organizujú pred Vianocami. Foto: Martin Kukel
"Mnoho ľudí ešte nemalo príležitosť alebo odvahu vyskúšať tradičné východo-ázijské jedlá a preto chceme ponúkať zážitok aj v tomto smere. Nie sme a nechceme byť tradičná sushi reštaurácia, ale určité tradície sa snažíme dodržiavať aj my. Podobne ako krajiny vychádzajúceho slnka aj my sa riadime heslom: V jednoduchosti je krása. Symbol Ki má v japončine nespočetné množstvo významov, ale v spojení so znakom, ktorý sa stal aj naším logom znamená stromy. Páči sa nám prepojenie dreva a iných prírodných materiálov s modernými prvkami," uvádzajú prevádzkovatelia reštaurácie o svojej filozofii. |
Sushiki nájdete na Halenárskej ulici, priamo pred podnikom sa dá parkovať. Foto: jkr
Vizitka SUSHI KI
Halenárska 13, Trnava
Tel.: + 421 904 903 903
www.sushiki.sk
www.facebook.com/sushitrnava
e-mail: sushiki@sushiki.sk
Otváracie hodiny:
Nedeľa – Štvrtok: 11:00 - 22:00
Piatok – Sobota: 11:00 - 02:00
inzercia