Čerstvé morské ryby? Vieme, kde ich v Trnave podávajú
AKTUALITY - Firmy | 21.10.2014, 07.00, inzercia
V trnavskej reštaurácii SUSHI KI si potrpia na kvalitu. Ryby, ktoré ponúkajú v jednotlivých produktoch zákazníkom, sú maximálne čerstvé. Osobne sme sa presvedčili.
Tuniaka vedia v SUSHI KI pripraviť na mnoho spôsobov. Foto: th
Prednedávnom priviezli do reštaurácie 35-kilogramového tuniaka. Ešte tri dni dozadu si plával v mori pri Sardínii, do 72 hodín ho už porcovali v SUSHI KI.
Kuriérska služba doručila tuniaka na ľade do podniku na Halenárskej ulici v Trnave v najkratšom možnom čase.
"Sme patrične hrdí, že ako jediní v meste poskytujeme našim zákazníkom takto čerstvo dovezené ryby," vraví spolumajiteľ štýlovej reštaurácie Boris Lekeš.
Tridsaťpäťkilogramový "macek" v rukách dvojice kuchárov.
Šéfkuchár podniku Ján Kontroš s kolegami si prípravu tuniaka do finálnej fázy vychutnávali. Bordovočervené mäso spracovali do rôznych podôb.
Okrem steakov servírovali aj sushimi, tataki, tuniakové rolky, nigri na ryžovom základe či tatarák podávaný s vysmažaným lotosovým koreňom. Objednávky od zákazníkov na seba nenechali dlho čakať, dobrota išla na odbyt.
Porcovanie ryby trvá asi hodinu.
"Skutoční gurmáni si vychutnajú tuniakové sashimi - surové kúsky ryby podávané na ľade a so zeleninou. Keď je tuniak čerstvý, je to skutočná delikatesa," vraví Kontroš, majster kuchyne s dlhoročnými skúsenosťami, ktorý varil aj pre známe slovenské osobnosti.
Do SUSHI KI priniesol niektoré vlastné recepty, špeciality, aké v iných podnikoch nerobia. "Proces výroby je tajomstvom šéfkuchára, kto však príde ochutnať, neobanuje," usmieva sa a kladie pred nás špeciálny karichlieb.
Krásne čerstvé rybie mäso.
K sashimi odporúča ryžové víno sakhé alebo jasmínový čaj pai-mu than. Na výber však je aj značkové víno, pivo s japonskou receptúrou, miešané drinky, ktoré pripravuje barman Denis priamo pred očami zákazníkov, nealko limonády, čaje či vynikajúca káva.
V reštaurácii zameranej primárne na sushi ponúkajú aj široký výber z teplej kuchyne či polievky. Už vôňa šíriaca sa z kuchyne lákala ochutnať.
Obed či večera v SUSHI KI má skutočne zážitkový charakter.
Príprava tuniakových sashimi.
Vizitka SUSHI KI
Halenárska 13, Trnava
Tel.: + 421 904 903 903
www.sushiki.sk
www.facebook.com/sushitrnava
e-mail: sushiki@sushiki.sk
Otváracie hodiny:
Nedeľa – Štvrtok: 11:00 - 22:00
Piatok – Sobota: 11:00 - 02:00
Polievka na báze tuniaka.
Tatarák z tuniaka je skvelý.
Tuniakové sashimi.
Šéfkuchár Ján Kontroš odporúča aj tuniakovú rolku.
Skutočná dobrota!
inzercia