RECEPT NA VÍKEND: Sýta a výživná polievka minestrone
SERVIS - Recepty | 24.10.2014, 08.00, prispievatelia
Chutná, zdravá, sýta, talianska a hlavne – rýchlo hotová. Taká je minestrone, ktorú môžete pripraviť na mnoho spôsobov.
Foto: k a m
Napríklad takto. Tri mrkvy, jeden petržlen, polovicu kalerábu, dve ružičky karfiolu, alebo hrsť mrazeného, jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku nakrájame na malé kúsky.
Na oleji osmažíme najskôr cibuľu a cesnak, potom pridáme ostatnú zeleninu a chvíľu restujeme. Podlejeme vývarom alebo zeleninovým bujónom rozpusteným vo vode.
Po piatich minútach pridáme 100 g červenej šošovice prepláchnutej vodou. Je super v tom, že ju netreba deň vopred namáčať a nenafukuje. Pridáme 200 ml paradajkového pyré a dolejeme vývarom tak, aby vznikol asi liter polievky.
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťkou a nakoniec pridáme dve olúpané a nakrájané čerstvé paradajky.
Varíme kým zelenina nie je al dente. Na tanieri si polievku prizdobíme a zároveň dochutíme parmezánom. K tomu už len opečená bageta s bylinkovým maslom a cesnakom a ľahký obed je na svete.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk