RECEPT NA VÍKEND: Máte chuť na netradičné jedlo? Skúste exotiku v šošovicovom karí
SERVIS - Recepty | 20.2.2015, 16.16, prispievatelia
V Indii a na Srí Lanke naň nedajú dopustiť a jedia ho takmer ku všetkému. Skúste si ho pripraviť doma, nie je to vôbec zložité.
Foto: k a m
Do pôvodného receptu idú aj kari listy a zelené čili, no neviem, či ich na Slovensku zoženiete. Ostatné suroviny kúpite v každom lepšom supermarkete.
Pre dve osoby si pripravíme tri deci červenej šošovice. Prepláchneme ju v studenej vode, dáme do kastróla a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená a hladina bola ešte asi dva centimetre nad ňou. Osolíme a varíme do takmer mäkka - hlavne nech sa nerozdrobí.
Na panvici alebo vo woku rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom jednu nadrobno nakrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku.
Miešame, zalejeme tromi lyžicami kvalitného pretlaku, pridáme po lyžičke karí korenia a rímskej rasce.
Podľa chuti pridáme aj mleté čili papričky a potom aj uvarenú šošovicu, z ktorej, ak treba, zlejeme trochu vody.
Premiešame a pridáme dve lyžice kokosového mlieko, ktoré celé jedlo zjemní. Necháme prevariť a podľa chuti a potreby dokoreníme, dosolíme a doriedime vodou.
Toto karí môže byť husté, ale aj riedke, ako hustá polievka. Záleží na tom, aké máte radi a či ho budete podávať s ryžou alebo chlebom.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk