Trnavské rybníky
reklama

Maturitnou témou budúcich kuchárov a čašníkov bude pivo

AKTUALITY - Trnava | 10.4.2015, 12.59, prispievatelia

Kuchári budú počas maturít variť jedlá, ktoré ladia s pivom, a čašníci budú odporúčať pivo podľa chuťových kategórií.

Maturitnou témou budúcich kuchárov a čašníkov bude pivo

Ilustračné foto: jkr

Púpavy pri aleji
reklama

 

Témou praktických maturít študentov Súkromnej strednej odbornej školy Gos - SK v Trnave v odboroch kuchár a čašník sa v tomto roku stal program Sedem chutí piva.

 

Budúcich profesionálov v gastronómii čakajú začiatkom mája praktické maturity, počas ktorých študenti predvedú svoje znalosti o pive, jeho rôznorodých chutiach a správnom kombinovaní s jedlom.

 

Na túto časť skúšok z dospelosti sa pripravujú od novembra minulého roku pod vedením odborníkov z pivovaru.

Whatsapp Trnava
reklama

 

Vzdelávací program Sedem chutí piva pomáha pivárom aj odborníkom lepšie sa orientovať vo svete pivných chutí.

 

Program zaraďuje chute piva do siedmich základných kategórií - od sladkých a ovocných až po tmavé a silné, a zároveň definuje pravidlá párovania piva s jedlom.

 

Študenti už majú za sebou prehliadku pivovaru v Hurbanove spojenú s prednáškou o umení čapovať a o starostlivosti o pivo, ďalej prezentáciu programu Sedem chutí piva obchodným sládkom spoločnosti Karolom Francem, ale aj praktické ukážky kombinovania jedla s pivom.

 

,,Budúci kuchári a čašníci budú vedieť odporučiť pivo na základe jeho chuťových kategórií a budú poznať správne kombinácie piva s jedlom. Vďaka týmto vedomostiam prinesú do praxe kvalitnejší servis pre konzumentov, čo je náš spoločný cieľ,“ povedala generálna riaditeľka školy Janka Hečková.

 

Vedenie školy sa práve preto rozhodlo k unikátnemu kroku a program Sedem chutí piva zaradilo ako maturitnú tému.

 

Kuchári budú počas maturít variť jedlá, ktoré ladia s pivom, a čašníci budú odporúčať pivo podľa chuťových kategórií. Svoje vedomosti predvedú 5. mája.

 

V rámci prípravy sa študenti oboznámili priamo pri príprave jedál s pravidlami správneho kombinovania s jednotlivými chuťovými profilmi piva.

 

Dnes už vedia, že kľúčom je posúdiť intenzitu chutí, zvoliť správnu techniku prípravy a riadiť sa zlatým pravidlom párovania.

 

To zjednodušene hovorí, že chute piva a jedla sa majú spolu dopĺňať alebo byť naopak v kontraste.

 

SITA

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda Trnava
reklama