Trnavské rybníky
reklama

RECEPT: Trnavská nátierka chutí takmer ku všetkému

SERVIS - Recepty | 27.8.2015, 17.47, prispievatelia

V Trnave a okolí ju pozná snáď každý, ale pravdepodobne ju pod iným názvom robievajú aj v iných častiach Slovenska. Jednoduchá paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka je vynikajúca nie len ku grilovanému mäsku.

RECEPT: Trnavská nátierka chutí takmer ku všetkému

Foto: k a m


Umyjeme, očistíme a nakrájame si po jednom kile papriky – kápie, cibule a paradajok, z čoho vyjde asi 20 malých pohárov. Kto má rád viac paprikové, dá len polovičné množstvo paradajok a o to viac papriky.

 

Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy. Ideálne 4 až 5 kusov. Kto má rád pikantnejšie, môže pridať aj chilli.


Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dve deci kečupu, najlepšie domáceho, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety.

 

Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.


Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.

 


Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk

 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama