RECEPT: Trnavská nátierka chutí takmer ku všetkému
SERVIS - Recepty | 27.8.2015, 17.47, prispievatelia
V Trnave a okolí ju pozná snáď každý, ale pravdepodobne ju pod iným názvom robievajú aj v iných častiach Slovenska. Jednoduchá paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka je vynikajúca nie len ku grilovanému mäsku.

Foto: k a m
Umyjeme, očistíme a nakrájame si po jednom kile papriky – kápie, cibule a paradajok, z čoho vyjde asi 20 malých pohárov. Kto má rád viac paprikové, dá len polovičné množstvo paradajok a o to viac papriky.
Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy. Ideálne 4 až 5 kusov. Kto má rád pikantnejšie, môže pridať aj chilli.
Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dve deci kečupu, najlepšie domáceho, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety.
Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.
Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk