RECEPT NA VÍKEND: Jablkovo-orechový biskvit voní Vianocami
SERVIS - Recepty | 4.12.2015, 13.00, prispievatelia
Tento krehký a vláčny koláčik vonia ako Vianoce, preto je na čas adventu ako stvorený. Dajte si k nemu šálku čaju, alebo ešte lepšie vareného vína, a vychutnajte si decembrové popoludnie.
Vyzerá to skvele a ešte lepšie chutí. Foto: k a m
Príprava je veľmi jednoduchá. Potrebujeme 5 celých vajec, ktoré rozbijeme a pridáme do nich 5 lyžíc krupicového cukru. Vyšľaháme do bielej nadýchanej hmoty.
Potom opatrne ručne vmiešame 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, jednu po druhej. Pridáme 1 vanilkový cukor a 1 prášok do perníka, potom dve hrste nasekaných orechov a asi pol kila nahrubo nastrúhaných jabĺk.
Všetko robíme veľmi zľahka. Môžeme pridať aj lyžicu kakaa alebo prepláchnuté hrozienka. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a zarovnáme.
Dáme piecť do vyhriatej rúry, najskôr na 200°, po desiatich minútach znížime teplotu na 180. Celkovo pečieme asi 40 minút.
Po čiastočnom vychladnutí natrieme džemom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Keď stuhne, krájame a podávame.
Páči sa vám tento recept? Viac dobrôt nájdete na mozessavydavat.sk