Reštaurácia Ofsajd má nástupcov, spojila ich láska a dobré jedlo
AKTUALITY - Firmy | 25.1.2016, 07.00, reklamný článok
Patrili ste k pravidelným návštevníkom trnavskej reštaurácie Ofsajd? Ani po tom, čo sa jej majitelia rozhodli ukončiť svoje pôsobenie v gastro priemysle, nezostali pivničné priestory na pešej zóne prázdne. Na dobré meno pôvodnej prevádzky sa snaží nadviazať ďalší rodinný podnik V V reštaurácia.
Tím V V reštaurácie Veronika Opáleková, Vojtech Smolek a Iveta Tranžíková.
Netradičný názov podniku má veľmi jednoduché vysvetlenie. Založili ho Veronika Opáleková a Vojtech Smolek. Trnavčania, ktorí sa spoznali práve vďaka svojej práci a neskôr medzi nimi prepukla láska, si vybrali za názov reštaurácie prvé písmená svojich mien.
"Aspoň sme sa nemuseli hádať, koho meno bude prvé, keď sa nám obom začínajú na rovnaké písmeno," smeje sa Veronika.
Má dve vysoké školy a vedie reštauráciu
Len 28-ročná sympaťáčka je aktívna žena. Vyštudovala dve vysoké školy zamerané na obchod a cestovný ruch, resp. verejnú správu, na jednej z nich si dokonca spravila doktorát.
Popri tom, že s priateľom rozbehli reštauráciu, pôsobí aj ako hlavný kontrolór obcí Most pri Bratislave a Dobrá Voda.
"Práca v reštaurácii je zároveň mojou záľubou. Dedko robil tridsať rokov v bufete Semafor na Stromovej ulici, chodila som tam pomáhať. Platil fakt "vynikajúco": 60 minút za hodinu," pokračuje zvesela Veronika.
"Popri vysokých školách som pracovala ako čašníčka, mám už desaťročnú prax. Človeka to chytí, drží a baví."
Plní si detský sen
S priateľom Vojtechom (41) sa spoznali počas jeho pôsobenia v reštaurácii Cube na trnavskej Kopánke. V podniku robil najskôr prevádzkára, neskôr sa presunul do kuchyne. Hoci doma varil, ku kulinárstvu sa dostal kurióznym spôsobom.
"Mali sme zajednanú svadbu pre 80 ľudí a zavolal mi kuchár z Bratislavy, že nepríde lebo sa mu pokazilo auto. Musel som sa obliecť a začať makať v kuchyni. Zvládli sme to vo dvojici ešte s jednou kuchárkou. Išlo nám to, veď keď sa človek nezľakne, čo sa už len môže stať? Nemali sme napokon žiadnu sťažnosť, hostia si dokonca ani nevšimli, že chýba niekto z personálu," spomína Vojtech Smolek.
Dôležitou ingredienciou do dobrého jedla je aj pozitívna nálada u personálu reštaurácie.
K reštaurácii Cube sa viažu začiatky partnerského vzťahu dvojice. "Láska ide cez žalúdok. Skrátka, skvele mi navaril, zamilovala som sa," povie odľahčene Veronika.
Vojtech pracuje v gastronómii siedmy rok. "Mojím detským snom bolo mať vlastnú reštauráciu, teraz si ho plním. Keby som mohol, pripravujem len mäso, niet nad dobrý steak," vraví.
Inšpiroval ich bývalý Ofsajd a čarovné prostredie
Ako ďalej uviedol, priestory bývalého Ofsajdu si vybrali pre čarovné pivničné prostredie. Denné menu zachovali na cenovej hladine 3,80 eur. V piatky chcú ponúkať aj bonusové jedlá, ako napr. lososa.
Vo V V reštaurácii pripravujú i špeciality ako je napríklad pečené koleno. "Pravda, ak by si ho chcel dať niekto na obed, musí si ho vopred objednať, nakoľko príprava trvá dlhšie. Pečieme však v pizza peci a chuť mäsa z nej je výborná."
Keď domáce, tak domáce!
Veronika si zakladá na zdravej výžive. "Pridali sme šaláty, ktoré si nájdu priaznivcov určite u žien. Po zime nejedna z nás drží diétu, nájdu u nás alternatívu. Domáca kuchyňa však stále pretrváva. A to platí doslova. Ak ponúkame palacinky, vyrábame ich my. Ak sú rezance označené ako domáce, poctivo ich tu pripravujeme a oddrieme si ich výrobu. V tomto trende chceme pokračovať," garantuje Veronika.
K prednostiam podniku patria aj útulné pivničné priestory.
"Inak, chváliť sa môžeme aj výbornou pizzou, ktorú ponúkame od 14.00 do 15.30 za 3,70 eur. Vieme, že študentom sa nedajú prispôsobiť prednášky k obedovému času, preto máme otvorené dlhšie."
V V reštaurácia je otvorená cez pracovný týždeň do 15.30, v piatok a sobotu do noci. Priestory ponúkajú aj na súkromné oslavy a spoločenské akcie. Kontaktovať sa dá na 0905 190 681, ďalšie info aj na www.vvrestauracia.sk.
Varí aj účastníčka televíznej šou Tím V V reštaurácie tvorí aj Vojtechova sestra Iveta Tranžíková. Na starosti má varenie a pečenie v kuchyni. Pre prípravu jedál má cit, o čom svedčí aj jej úspech v televíznej kulinárskej šou.
Z množstva účastníkov sa prepracovala do užšieho výberu. Podrobnosti zatiaľ nemôže prezradiť, nakoľko diely sa budú ešte len vysielať.
"V záverečných kolách bola obrovská konkurencia, figurovali tam veľmi kvalitní kuchári. Bola to však veľmi cenná skúsenosť," vraví Iveta.
"Tešíme sa, že sestru už máme späť a pomáha nám pri rozbehu reštaurácie," dodal pohotovo s úsmevom na tvári brat Vojtech.
|