Trnavské rybníky
reklama

RECEPT: Tento šťavnatý čokoládový rez dostane vaše chuťové bunky

SERVIS - Recepty | 24.3.2016, 17.00, prispievatelia

Chystáte sa piecť koláče na veľkonočné sviatky a hľadáte inšpiráciu? Vyskúšajte tento šťavnatý čokoládový rez. Vaši blízky sa budú zalizovať!

RECEPT: Tento šťavnatý čokoládový rez dostane vaše chuťové bunky

Výborne to vyzerá, aj chutí.

reklama

 

Ako na to? Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, za stáleho miešania pridáme cukor a postupne po jednom žĺtka.

 

Znížime stupeň mixéru a pomaly prisýpame zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku.

 

Dáme piecť na papier na dva stredne veľké plechy. Každý pečieme na 180 stupňov dvanásť minút.

reklama

 

Dôležitá je chutná plnka.

 

Uvaríme si hustý puding, za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame puding. Zjemníme rumom.

 

Vychladnutý plát cesta pokropíme osladením čajom. Nanesieme vrstvu krému, a prikryjeme ďalším plátom. Znova pokropíme, použijeme zbytok krému a necháme stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládou.

 

 

Na prípravu cesta potrebujeme:

5 ks vajec

 

5 PL práškového cukru

 

4 PL polohrubej múky

 

2 PL kakaa

 

½ prášku do pečiva

 

Na prípravu plnky potrebujeme:

5 dcl mlieka

 

2 ks čokoládový puding

 

5 PL práškového cukru

 

250g masla

 

Kvapka rumu

 

 

Ďalej si pripravíme:

silný čierny čaj (1 vrecko na 1 dcl vody)

 

0,5 dcl rumu

 

2 PL cukru

 

Čokoládu na polevu.

 

TEXT A FOTO: NATÁLIA NINISOVÁ

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama
Canis
reklama