Trnavské rybníky
reklama

RECEPT: Grilovaný pstruh patrí k letu, chutí skvele

SERVIS - Recepty | 13.8.2016, 15.38, prispievatelia

Leto je v plnom prúde a s ním aj grilovacia sezóna. Okrem klobások a mäsových pochúťok pod holým nebom skvele chutia aj ryby. Taký grilovaný pstruh je skutočná lahôdka.

RECEPT: Grilovaný pstruh patrí k letu, chutí skvele

Grilovaný pstruh chutí skvele. Foto: mozessavydavat.sk

 

POSTUP PRÍPRAVY

Očistených a dobre umytých pstruhov hojne nasolíme zvonku aj zvnútra a dobre posypeme drvenou rascou.

 

Pstruhov si poukladáme na gril, pridáme na stredne hrubé plátky nakrájaný cesnak, poukladáme plátky masla. Na vrch pridáme trochu petržlenovej vňate a nakoniec podlejeme vodou.

 

Ako prílohu môžeme podávať na štvrtky nakrájané zemiaky pečené v šupke s bylinkami a cibuľkou. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.

 

Ryba sa na grile pripraví pomerne rýchlo, závisí samozrejme od typu grilu, niekedy však stačí päť minút nechať opiecť z každej strany. Ideálne pri použití dreveného uhlia.

 

Dobre pripravená ryba nie je vysušená, jej mäso je matné ale pritom vlhké a jemné.

 

 

SUROVINY

Na prípravu potrebujeme pstruhov, maslo, cesnak, drvenú rascu, soľ a petrželovú vňať.

 

 

KDE KÚPIŤ RYBY?

Najlepšie chutia čerstvé ryby. Tie si môžete kúpiť v trnavskom Kamenáči - v predajni pri jazerách v smere na Biely Kostol (klikni pre bližšie informácie), kde ich pripravia na kuchynskú úpravu.

 

zdroj: mozessavydavat.sk

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama