RECEPT: Grilovaný pstruh patrí k letu, chutí skvele
SERVIS - Recepty | 13.8.2016, 15.38, prispievatelia
Leto je v plnom prúde a s ním aj grilovacia sezóna. Okrem klobások a mäsových pochúťok pod holým nebom skvele chutia aj ryby. Taký grilovaný pstruh je skutočná lahôdka.
Grilovaný pstruh chutí skvele. Foto: mozessavydavat.sk
POSTUP PRÍPRAVY
Očistených a dobre umytých pstruhov hojne nasolíme zvonku aj zvnútra a dobre posypeme drvenou rascou.
Pstruhov si poukladáme na gril, pridáme na stredne hrubé plátky nakrájaný cesnak, poukladáme plátky masla. Na vrch pridáme trochu petržlenovej vňate a nakoniec podlejeme vodou.
Ako prílohu môžeme podávať na štvrtky nakrájané zemiaky pečené v šupke s bylinkami a cibuľkou. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.
Ryba sa na grile pripraví pomerne rýchlo, závisí samozrejme od typu grilu, niekedy však stačí päť minút nechať opiecť z každej strany. Ideálne pri použití dreveného uhlia.
Dobre pripravená ryba nie je vysušená, jej mäso je matné ale pritom vlhké a jemné.
SUROVINY
Na prípravu potrebujeme pstruhov, maslo, cesnak, drvenú rascu, soľ a petrželovú vňať.
KDE KÚPIŤ RYBY?
Najlepšie chutia čerstvé ryby. Tie si môžete kúpiť v trnavskom Kamenáči - v predajni pri jazerách v smere na Biely Kostol (klikni pre bližšie informácie), kde ich pripravia na kuchynskú úpravu.
zdroj: mozessavydavat.sk