Trnavské rybníky
reklama

Panenka plnená slivkami

SERVIS - Recepty | 26.6.2011, 00.00, prispievatelia

Niekedy by sa malo variť aj niečo „iné“. Vyskúšala som napríklad bravčovú panenskú naplniť slivkami. Nič ťažké pre odvážneho.

Panenka plnená slivkami

Panenku by mala byť z karé vykrojená opatrne, aby sa dala dobre naplniť.

reklama

 

Stačí umyť balíček sušených sliviek a zručne ich natlačiť do otvoru, ktorý sa dá nožom a rúčkou varechy ľahko urobiť do pekného kúska panenky. Naplnené mäsko treba osoliť, zo všetkých strán opražiť na rozpálenom oleji, vložiť do pekáča, podliať zeleninovým bujónom rozpusteným v hrnčeku vody a prikryté piecť asi hodinu v rúre. Počas pečenia sa žiada panenku potierať výpekom, prípadne olejom, v ktorom vopred rozmiešame trocha korenia na grilovanie. Upečené už len nakrájať na plátky hrubé asi 1,5 centimetra.
Ako príloha je najvhodnejšia klasicky pripravená ryža, do ktorej pred zaliatím vodou radím pomiešať dve hrste umytých usušených hrozienok. Chutným doplnkom je rýchly jablkový kompót – tri ošúpané jablká nakrájané na štvrtky krátko prevariť v menšom množstve vody s dvomi lyžicami cukru a šťavou z polovice citróna. Taký slano-sladký obed možno prekvapí chuťové bunky. Jeden ho zje viac-menej so sebazaprením, kým druhý si nedočkavo pýta repete.

Text a foto: Janka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama