Trnavské rybníky
reklama

Morka a „co dům dá“

SERVIS - Recepty | 3.7.2011, 00.00, prispievatelia

Zvyčajne, keď sa pýtam, čo mám uvariť, dostanem odpoveď, že sama viem najlepšie. Kdežeby niekto rozmýšľal!?

Morka a „co dům dá“

Uznajte, na tanieri to vyzerá farebnejšie, ako z kuchárskej knihy!

reklama

 

A keďže neviem, siaham najprv zbytočne po kuchárkach, potom otváram chladničku a kukám, „co dům dá“. Minule dal kopu rôznej zeleniny, a tak som ju uvarila v jednom hrnci s morkou. Neveríte? Vyskúšajte.
Najprv nakrájajte a vyklepte morčacie prsia. Mierne osolené, okorenené a pokvapkané sójovou omáčkou ich nechajte odstáť. Zatiaľ si ošúpte cibuľu, dve cukety, ovarte a ošúpte tri rajčiny, očistite dve papriky a pór. Cibuľu nakrájajte nadrobno, pór s paprikou na tenšie prúžky a rajčiny a cuketu na väčšie kusy. Na rozohriatom oleji v panvici z oboch strán rýchlo morku opražte, pridajte cibuľu. Po obielení dajte do panvice aj pór, papriku a cuketu. Všetko spolu chvíľu restujte, podlejte pohárom vody, pridajte jeden zeleninový bujón, prikryte a nechajte dusiť. Asi po 20 minútach obsah panvice doplňte rajčinami, čajovou lyžicou oregana a varte ešte 10 minút. Potom pridajte pretlačený cesnak podľa chuti, zahustite čajovou lyžicou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode, dochuťte kávovou lyžicou červenej mletej papriky, dvomi lyžicami kečupu, štipkou čierneho korenia, troškou vegety a bazalkou. Chutí s varenými maslovými zemiakmi, ale i s klasickou ryžou.

 Text a foto: Janka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama
cale clinic
reklama