Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Vegetariánske mäsové pomyslenie

SERVIS - Recepty | 20.12.2010, 00.00, prispievatelia

Aj vegetarián dostane raz za čas chuť na niečo, čo vyzerá ako jedlo z tanierov mäsožravcov. Čo potom? Ja som si naposledy kúpila sójový polotovar s názvom Sójové stejky.

Vegetariánske mäsové pomyslenie

Nie je to naozajstný stejk, ale chutí výborne. Foto: Marianna Wolfová

reklama

 

Na obale bol návod na ich základnú prípravu – povariť dvadsať minút vo vode ochutenej koreninami. Ja som pridala hlavne hubové korenie. Sójové mäso treba počas prípravy poriadne ochutiť. Dobre naberá chute rôznych ingrediencií.
Z rezňov potom vyžmýkame vodu. Cibuľu nakrájame na kolieska, očistíme niekoľko strúčikov cesnaku, časť nakrájame na plátky, časť necháme vcelku. Na hlbšej panvici na rozpálenom oleji a mletom alebo drvenom čiernom korení zľahka opražíme cibuľku. Potom vložíme sójové stejky. Tie sa nedajú naozaj opiecť, lepia sa na panvicu, tak ich rýchlo opečieme z oboch strán. Potom podlejeme vodou alebo vývarom, posolíme, pridáme cesnak a koreniny: Mletú červenú papriku, trochu drvených čili papričiek, bobkový list, tymian, mletú rascu. O chvíľu podlejeme červeným vínom – nemusíme šetriť – a dusíme. Sójové mäso, samozrejme, nepotrebuje pri príprave toľko času ako skutočné. Treba skôr sledovať, ako sa ingrediencie v omáčke spojili. Na záver môžeme pridať jeden biely jogurt. Podávame s ryžou a so zvyškom červeného vína.


MARIANNA WOLFOVÁ

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama