Najlepší guláš na majstrovstvách Trnavy uvarili stavbári
AKTUALITY - Trnava | 26.1.2019, 18.36, prispievatelia
Medzinárodné majstrovstvá Trnavy vo varení kotlového gulášu majú nového víťaza. V silnej konkurencii viac ako päťdesiatich súťažných družstiev sa majstrovským gulášom môže pochváliť tím stavebnej spoločnosti ISMONT z Trnavy. Druhé miesto obsadili stavbári z Pezinka a tretie patrí Záhorákom zo Smolinského. Gulášovú sobotu už jedenásty raz v Trnave zorganizoval Julián Blažek z podniku Trnavský dvor.
Víťazný tím: najlepší guláš v Trnave uvarili stavbári z ISMONTu.
Medzinárodné majstrovstvá Trnavy vo varení kotlového gulášu majú nového víťaza. V silnej konkurencii viac ako päťdesiatich súťažných družstiev sa majstrovským gulášom môže pochváliť tím stavebnej spoločnosti ISMONT z Trnavy.
Druhé miesto obsadili stavbári z Pezinka a tretie patrí Záhorákom zo Smolinského. Gulášovú sobotu už jedenásty raz v Trnave zorganizoval Julián Blažek z podniku Trnavský dvor.
O úspech víťazného tímu sa postarala trojica Juraj Švancar, Ivan Slíž a Dano Páleník, aj keď podľa majiteľa spoločnosti Ivana Slíža guláš bol predovšetkým dielom Juraja Švancara. Gastronómia ho bavila od detstva, vyštudoval aj hotelovú akadémiu a na súťaž si už v piatok poctivo pripravoval všetko potrebné.
Porota zložená z profesionálnych kuchárov a televízneho kuchára Vila Haba hodnotila vzhľad, konzistenciu, vôňu a hlavne chuť gulášov, na víťaznom sa zhodla jednoznačne.
Odbornej porote šéfoval Vilo Habo (v strede), tvár relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja.
Svoje guláše výhradne z hovädzieho mäsa v sobotu na Zelenečskej ulici pred podnikom Trnavský dvor varilo vyše päťdesiat tímov, medzi ktorými nechýbali ani tímy politických strán, kandidátov na prezidentov, ale napríklad aj folkloristov z Priechodu pri Banskej Bystrici.
O dobrú náladu núdza nebola, postarali sa o ňu aj folkloristi z Priechodu.
Každý mal svoj kuchársky výtvor niečim zaujímavý, no tie najoriginálnejšie postupy či prísady si kuchári nechávali pre seba. Špeciálnym gulášom sa mohol pochváliť tím farmárov z Hornej Krupej a Smoleníc.
Na Zelenečskej ulici sa v sobotu dymilo spod viac ako päťdesiatich kotlov.
„Asi ako jediný tím môžeme povedať, že hovädzie mäso na guláš sme nekupovali, ale máme ho z vlastných chovov.“ prezradil tajomstvo farmárskeho gulášu Martin Konečný z Hornej Krupej.
O najlepší guláš 11. ročníka majstrovstiev Trnavy vo varení gulášu bol mimoriadny záujem.
Na guláši v Trnave ani tento rok nechýbala moderátorka Erika Barkolová, speváčka Jadranka a večný spevácky talent Jozef Pátrovič. Súčasťou podujatia bola aj dobrovoľná zbierka, jej výťažok poputuje na rehabilitáciu pre malého Samka.
(text a foto: pm)